Digidexo.com

Hva skal jeg gjøre med Bugs i Hair

Når vi tenker på feil i håret, de fleste tenker på lus. Siden lus er svært smittsom, utbrudd er vanlig for skolebarn, der en infisert barnet kan passere lus til en klassekamerat via klær, en hårbørste eller delt utstoppede dyr. Det er en annen bug som bor i vårt hår, som er enda mer vanlig enn lus og påvirker oss alle. Det er en mikroskopisk midd som lever på kroppen vår og i håret.

Demodex Mite

Selv mikroskopiske midd ikke kan fjernes ved enkel bading, de normalt ikke føre til noen reelle problemer, annet enn skumle faktor. Den demodex midd velig bor i hårsekkene på ca 97 prosent av alle mennesker. Forskere har regnet så mange som 25 midd på en hårsekken. Midd lever av væsker, oljer og hormoner som finnes rundt hårsekken. Ifølge entomologi professor Jerry Butler, hvis forholdene føre til at midd befolkningen til å seriøst øke på et individ, kan det føre til hårtap, rosacea eller akne. Hvis en person er mistenkt midd kan være årsaken dem slike problemer, bør de se en hudlege.

Fjerne Lice

Behandling for lus omfatter behandling av elementer som kan være bærer skadedyr, for eksempel et barns teppe, utstoppede dyr eller klær. Gulv må støvsuges; sengetøy, sengetøy og klær må vaskes i varmt såpevann og tørkes i minst 20 minutter; kammer og børster bør være gjennomvåt i varmt vann i minst 10 minutter; og unwashable elementer (for eksempel utstoppede dyr) skal være forseglet i en lufttett pose i minst fire dager.

Shampoo og Gre

Hår må vaskes med sjampo. Spesial medisinert lus sjampo er tilgjengelig, men anbefales ikke for barn under 2 år. Etter vask av hår, bør det være kjemmet (mens håret er vått) med en fintannet nit kam, for å fjerne lus og egg. Den gre å fjerne lus bør gjentas hver tredje dag, for ca to uker. Det finnes også reseptbelagte programmer tilgjengelig, som inkluderer malathion, lindan og benzylalkohol lotion.