Digidexo.com

Når skal ringe legen i første trimester

Den første trimester kan bringe mange nye, men ufarlig, opplevelser og komplikasjoner som ikke kan bli hjulpet av moderne medisin, som må kjøre sine kurs. Mellom disse to ytterpunktene ligger tilfeller der følelsene du føler kanskje ikke er normal, der potensielt katastrofale situasjoner kan unngås. Mens du trenger ikke ringe legen din er enhver situasjon, er det noen tilfeller hvor kontakt er berettiget.

Blødning og kramper

Det er normalt å ha lette kramper eller twinges i løpet av første trimester, som kan også være litt smertefullt for noen. Noen kvinner har småblødninger tidlig i svangerskapet, og noen har deciduale blødninger, som kan være tyngre enn normalt svangerskap spotting. Deciduale blødning er når en kvinne kaster slimhinnen i livmoren, som burde ville under hennes periode, tidlig i svangerskapet før morkaken og livmoren er fullstendig tilkoblet. Ingen av disse situasjonene er skadelige, og de trenger ikke bety at du har eller vil ha en spontanabort. Problemet er at mange kvinner ikke kan skjelne mellom deciduale blødning med normal graviditet kramper og blødninger og kramper i forbindelse med en spontanabort, med mindre de har opplevd både en spontanabort og vellykket graviditet før. Hvis blødningen er på linje med eller tyngre enn en periode, eller du opplever alvorlige magesmerter, bør du ringe legen din. Selv om legen ikke kan forhindre en spontanabort, vil du trenge en ultralyd for å bekrefte om du faktisk abortert og muligens en D & C for å fjerne eventuelle gjenværende vev. Et annet potensielt problem er at av en graviditet utenfor livmoren, hvor graviditet implantater utenfor livmoren. Dette er vanligvis forbundet med alvorlig nedre magesmerter som er ensidig. Vaginal blødning og svimmelhet kan også følge denne smerten, hvis den har sprukket. Dette er en nødssituasjon, og bør behandles på akuttmottaket.

Oppkast og Svimmelhet

Det er vanlig å være kvalm og spy i første trimester av svangerskapet. Dette er kjent som "morgenkvalme", ​​og ikke alltid skjer i morgen. Men selv normal graviditet oppkast forårsake problemer hvis det fører til dehydrering. Hvis du ikke har vært i stand til å holde nede væsker i seks timer, varsel redusert urinmengde eller spy opp blod, bør du ringe legen din.

Dehydrering kan også føre til svimmelhet, men det kan også være en normal graviditet følelse, særlig hvis blodsukkeret eller trykket er lavt. Dette skjer når du ikke har spist på en stund, eller når du får opp eller flytte for fort.

Dine Instincts

Selv om du kanskje ikke ønsker å bry legen din med noe som kan vise seg å være ubetydelige, bør du ringe legen din når du føler at noe kan være galt. Selv om legen ikke lytter, og du fremdeles tror noe kan være galt, bør du søke en ny mening. Leger er bare mennesker og de kan være feil eller savner noe viktig. Hvis du tror du trenger å ringe, er det bedre å være safe than sorry.