Digidexo.com

Bivirkninger av Ritalin hos barn

Ritalin er reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle ADHD og ADHD i barn og voksne, samt narkolepsi. Det er ikke kjent nøyaktig hvordan det fungerer, men Ritalin er et sentralstimulerende av sentralnervesystemet. Ritalin bør tas oralt én gang om dagen, om en halv time før et måltid. Det kan ta opp til to uker før resultatene av medisinen blir lagt merke til. Den aktive ingrediensen i Ritalin, metylfenidat, blir misbrukt av noen mennesker, men misbruk av det kan føre til alvorlige komplikasjoner - inkludert død.

Nevrologiske bivirkninger

Hodepine, irritabilitet, nervøsitet, svimmelhet og tåkesyn er kjente bivirkninger av Ritalin, men de er ingen grunn til bekymring. Men hvis barnet ditt opplever ukontrollerte bevegelser, verbale tics ligner på de av personer med Tourettes syndrom, humør eller atferd endringer, kramper, forvirring eller alvorlige synsforstyrrelser, må du informere legen din fordi det kan være et tegn på en alvorlig komplikasjon.

Gastrointestinale bivirkninger

Noen barn tar Ritalin oppleve mild magesmerter, kvalme, oppkast og tap av appetitt, men disse indikerer ikke en komplikasjon og er ingen grunn til bekymring.

Hjerte- og puste bivirkninger

Hvis barnet opplever hjertebank, rask eller uregelmessig hjerterytme, brystsmerter eller kortpustethet, kontakt legen din umiddelbart. Dette kan være et tegn på en potensielt alvorlig komplikasjon som trenger medisinsk behandling.

Andre ikke-alvorlige bivirkninger

Noen barn som tar Ritalin kan legge merke til søvnproblemer, svimmelhet, tretthet, tørr munn eller forstoppelse. Disse effektene er ingen grunn til bekymring, men de bør rapporteres til legen din hvis de blir plagsomme.

Andre alvorlige bivirkninger

Andre potensielt alvorlige bivirkninger av Ritalin som bør umiddelbart rapporteres til legen din inkluderer følgende: lett eller uvanlige blødninger eller blåmerker; tegn på en infeksjon som feber eller kronisk sår hals; uforklarlig vekttap; problemer med vannlating; smerter i kjeven eller venstre arm; svakhet på en side av legemet; og besvimelse eller tap av bevissthet.