Digidexo.com

Matvarer for å unngå med høyt blodsukkernivå

Hvis du har høye blodsukkernivået, se kosthold er spesielt viktig å opprettholde god helse. Deres forhøyede blodsukkernivåer kan være et resultat av diabetes eller pre-diabetes, eller de kan være høyere enn normalt på grunn av sykdom, slik som influensa. Uansett hva årsaken er, bør du prøve å unngå matvarer med høy glykemisk indeks. Glykemisk indeks måler hvor raskt karbohydrater i matvarer føre til at blod glukose (sukker) nivåer å stige. Så hvis du allerede har høye blodsukkernivået, er det siste du ønsker å gjøre drivstoff disse nivåene med matvarer som har en tendens til å forårsake blodsukkernivået til å sveve.

Brus

En 12-unse kan av brus kan ha mer enn 15 teskjeer sukker, som garantert vil føre til en topp i blodsukkeret. I tillegg har en gjennomsnittlig soda omtrent 250 kalorier. Men de er tomme kalorier, som betyr at de har ingen protein, fiber og andre næringsstoffer som ville gi noen helsemessige fordeler i det hele tatt.

Hvitt mel

Hvitt mel, slik som den som brukes i bagels, hvitt brød, pretzels og lignende produkter, er ikke spesielt sunt for alle, uavhengig av blodsukkernivået. De sunne fordeler, for eksempel fiber og næringsstoffer, har blitt strippet bort (som er grunnen til at du er alltid oppfordret til å spise grove kornprodukter i stedet). I tillegg konverterer hvetemel enkelt til sukker i kroppen, noe som betyr at selv om produktet ikke smake søtt, behandler kroppen din hvitt mel som sukker og blodsukkernivået vil betale prisen.

Snack og mat til frokost

I tillegg til pretzels, nevnt ovenfor, mange snack matvarer er høyt på glykemisk indeks skalaen. De omfatter alt fra godteri som Skittles og M & Ms til tilsynelatende ufarlige matvarer, for eksempel Graham crackers, mais chips, riskaker, andre typer kjeks og frokost mat som donuts, muffins, croissanter og vafler

Noen frukter

Mens frukter som grapefrukt, epler, appelsiner og til og med bananer anses lav eller middels glykemisk indeks matvarer, andre som vannmelon, honningmelon og ananas, og grønnsaker som poteter (bakt, fransk stekt og mashed) er blant de høyere glykemisk matvarer som er en del av vårt daglige kosthold. Hvis du har høye blodsukkernivåer, bør du absolutt snakke med legen din og / eller en ernæringsfysiolog for å se hvilke matvarer for å unngå, i hvert fall inntil du nivåene er under kontroll.

Skjulte Kilder av Sugar

Produsenter blir veldig flink til å maskere sukker på ingrediensene etiketten. Når du leser en etikett, ikke bare se etter ord som "sukker" og "sirup". Husk at sukker kommer også i former merket "sukrose", "fruktose", "glukose" og "maltodekstrin."