Digidexo.com

Hva holder folk å røyke?

Hva holder folk å røyke?


Tallrike studier har vist de helsemessige farene ved å røyke sigaretter. Røyking kan føre til lungekreft, blant andre typer kreft, og kan forårsake skade på et utviklings barn hvis mor røyker under svangerskapet. Andre effekter av røyking inkludere kronisk obstruktiv lungesykdom og hjerte- og karsykdommer. Til tross for denne kunnskapen, mange folk fortsetter å røyke sigaretter og sigarer.

Nikotinavhengighet

Den viktigste grunnen til at røykere har problemer med å slutte er nikotin. Nikotin er et kjemisk stoff som finnes i sigaretter, sigarer og andre tobakksprodukter. Nikotin er en fysisk vanedannende kjemisk, noe som betyr at folk som forsøker å slutte å røyke ofte lider av nikotin suget, hodepine og andre abstinenssymptomer, som kan gjøre å slutte svært vanskelig. Heldigvis, nikotinplaster, tyggegummi, inhalatorer og andre produkter tillate røykere å få en nikotin fikse uten å røyke. Doseringen av nikotin i disse slutte hjelpemidler gradvis senkes for å unngå abstinenssymptomer mens de fortsatt bryte nikotinavhengighet.

Stress Relief

Mange synes at røyking er en stressavlastning, slik at de kan ta en pause fra sin dag og slappe av. Buzz fra å røyke tobakk kan være beroligende og avslappende også. Sigaretter og sigarett pauser kan bli sett på som en belønning eller incitament i løpet av dagen.

Fysisk Habit

Mange folk ikke lykkes med nikotin erstatning terapi, siden de ikke bare avhengige av nikotin, men også til en vane å røyke selv. Tar røyk pauser, røyking i morgen eller kveld eller røyking med måltider kan være en vanskelig vane å bryte. Mange mennesker som røyker også bruke denne vane å kontrollere en muntlig fiksering. Tyggegummi eller å ha harde drops eller en tannpirker kan bidra til å avlaste den muntlige vane å røyke.

Vektkontroll

Røyke sigaretter er en appetitt suppressant. En grunn til dette er at røyking dulls sansene av smak og lukt, noe som betyr at maten er mindre tiltalende, noe som vanligvis fører folk til å spise mindre. Mange røykere er redd for å slutte å røyke fordi de frykter de vil opp i vekt når de appetitt-undertrykke effekten av slitasje og smokerâ € ™ s sanser av smak og lukt tilbake til det normale.