Digidexo.com

Hvor lenge kan en UTI Gå Ubehandlet?

Urinveisinfeksjon (UVI) er vanlig hos menn, kvinner og barn, og er vanligvis ikke alvorlig --- med mindre det går ubehandlet. En UTI kan ikke bare utrolig smertefullt, men potensielt livstruende.

Hvordan UTI Forekommer

Din urinveiene består av fire deler: nyrene, blæren, rør som frakter urin fra nyrene til blæren (urinlederne) og urinrøret (røret som fører urinen fra blæren ut av kroppen). Urinveisinfeksjon oppstår når bakterier kommer inn i urinrøret og deretter multipliserer i urinveiene. De fleste urinveisinfeksjoner utvikle først i nedre urinveiene (urinrøret og blæren), og kan lett behandles med antibiotika foreskrevet av en lege.

Hvis en UTI går ubehandlet, kan det imidlertid flytte til øvre urinveiene, inkludert nyrer, som er når mer alvorlige komplikasjoner kan skje.

Ubehandlet urinveisinfeksjoner: Symptomer og påvirkning

En urinveisinfeksjon som har spredt seg til nyrene (også kjent som nyre infeksjon, eller pyelonefritt) kan føre til nedsatt nyrefunksjon og med død.

Normale lavere UTI symptomer inkluderer føler behovet for å urinere ofte og svie eller smerter ved vannlatning. Selv om trangen til å urinere oppstår ofte, kan bare noen få dråper urin kommer ut. Urin kan også vises skyet.

En lavere UTI normalt ikke gir feber. Når nedre UVI symptomer er til stede sammen med feber, oppkast eller smerter i ryggen eller under dette ribbeina, kan dette tyde på at smitten har spredd seg til nyrene.

Nyre infeksjoner ta flere uker med antibiotikabehandling for å kurere, og kan kreve en pasient legges inn på sykehus.

Nyre infeksjon forårsaket av en ubehandlet UVI kan også føre til permanent, og i noen tilfeller livstruende, nyreskader. For å unngå denne muligheten, ta kontakt med en lege ved utbruddet av eventuelle uti symptomer. En UTI som behandles tidlig, vil sannsynligvis ikke ha varig effekt på urinveiene eller helse.