Digidexo.com

Årsaker til guttate Psoriasis

Guttate psoriasis er ikke en av de vanligste formene for psoriasis, men det kan være ganske skremmende for de som ikke er kjent med tilstanden. Guttate psoriasis lesjoner er vanligvis svært små og har en laks eller rosa farge. De har en tendens til å ha en meget fin skala i motsetning til plakk psoriasis, noe som vanligvis presenterer med en meget tykk skala. Guttate psoriasis kan være forårsaket av en rekke ulike faktorer.

Streptokokkinfeksjoner

Den vanligste årsaken for denne formen psoriasis er en bakteriell infeksjon, vanligvis i streptokokk-familien. Det er ikke uvanlig for enkeltpersoner for å ha en guttate psoriasis utbrudd mellom 14 og 21 dager etter å ha strep hals eller et lignende infeksjon. Med denne typen psoriasis, til de hvite blodcellene som har gått inn i overdrive for å beskytte kroppen mot infeksjoner forsøk produsere ekstra hudceller.
Guttate psoriasis forårsaket av streptokokkinfeksjoner kan være kronisk. Noen mennesker er bærere av denne belastningen av bakterier, som betyr at de kan bære bakterier uten noen gang å utvikle symptomer på en infeksjon. De kan fortsette å bære belastningen, uten noen gang å ha mer enn en tilfeldig guttate psoriasis utbrudd.

Genetikk

Personer som lider av guttat psoriasis kan være ofre for genetikk. De med en familie historie av psoriasis, av noe slag, stå en større sjanse for å utvikle det selv. Dette betyr ikke at de vil definitivt utvikle sykdommen, men sjansene for å utvikle det er mye høyere enn normalt.

Virusinfeksjoner

Barn som lider av visse virusinfeksjoner stå en større sjanse for å utvikle en sak for denne formen for psoriasis. De vanligste virusinfeksjoner omfatter vannkopper, roseola og røde hunder. De fleste barn med disse virusene har svekket immunforsvar, og som et resultat av deres T celletall øker. Denne økning i T-celler bidrar til utvikling av en guttate psoriasis utbrudd.

Narkotika Reaksjoner

Visse medisiner som har en innvirkning på menneskets immunsystem kan forårsake guttate psoriasis. Betablokkere og antimalaria medikamenter, for eksempel, vanligvis føre til stress for immunsystemet, og, i sin tur, til huden. I disse tilfellene vil guttate psoriasis rydde opp etter behandlingen er fullført.

Andre årsaker

Guttate psoriasis utbrudd kan være et resultat av en rekke forskjellige medisinske tilstander eller triggere. Disse omfatter ikke bare årsakene nevnt ovenfor, men stresset, overdreven alkoholforbruk, solbrenthet, hudskader, kjemoterapi og revmatoid artritt, blant andre.
Det er viktig å søke legehjelp så snart som mulig etter en guttate psoriasis utbrudd begynner. Legen din vil trolig foreskrive medisiner som vil hjelpe deg å kontrollere dine symptomer, lindrer kløe, og hindre andre infeksjoner fra utviklingsland.