Digidexo.com

Øvelser for Quadriceps senebetennelse

Quadriceps senebetennelse er en belastning på quadriceps senen, forårsaker irritasjon eller betennelse som følte like over kneet. Quadriceps senen kobler dine store quadriceps (lår) muskel til kneet. Denne typen senebetennelse er vanlig blant idrettsutøvere eller de som har en jobb eller hobby som setter press på beina. En lege eller fysioterapeut er ofte konsultert for å tenke ut en øvelse plan for denne type skader.

Hvordan det skjer

Quadriceps sene oppstår når overdreven belastning plasseres på kne eller ben, forårsaker små rifter i sene. Symptomer omfatter smerter, hevelse, stivhet og varme i kneet og området rundt.

Styrking Øvelser

Styrkeøvelser vil hjelpe behandle en belastning som quadriceps senebetennelse, ifølge Peak Ortopedi. En av de beste styrkeøvelser for quad, ifølge Wellsphere.com, er knebøy: Plasser føttene flatt på gulvet, hip-bredde hverandre, og senk kroppen din som om du sitter i en stol, holde ryggen rett og bena på en 90-graders vinkel.

Fleksibilitet Øvelser

Strekke quad muskler vil bidra til å øke sin fleksibilitet, og det er en viktig del av healing quadriceps senebetennelse. Fleksibilitet øvelser vil maksimere kontroll og styrke av quadriceps muskler, ifølge Peak Ortopedi. Disse øvelsene inkluderer kne heiser og hoppe tau.

Advarsel

Hvis du opplever quadriceps senebetennelse, er det best å hvile senen i fire til seks uker før trening det, ifølge iTendonitis. Når du begynner å trene, starte med lett til moderat aktivitet og lette på trening.

Forebygging

For å hindre quadriceps senebetennelse, sørg for at du strekke og varme opp før trening, og ikke overanstrenger seg under anstrengende trening eller aktivitet. En knee brace og støttende fottøy vil også hjelpe.