Digidexo.com

Helse Bruk av Castor OilCastor olje er ikke like populært nå som det var rundt 1950, da dens avføringsmiddel egenskaper var viden kjent og noen ganger brukt som en straff å uskikkelig barn. Vegetabilsk olje er avledet fra castor bønne, som er frøet av lakserolje plante, Ricinus communis, en plante som finnes hovedsaklig i India, Øst-Afrika og rundt Middelhavsregionen. Lakserolje har en rekke bruksområder - hovedsakelig lege, men også noen industrielle og som et smøremiddel.

Avføringsmiddel eller Avførings

Tradisjonelt har den viktigste bruken av lakserolje vært som et avføringsmiddel. Den ble brukt i denne sammenheng av Mussolinis fascistiske tropper som et instrument for tortur når tvangsforet til fanger. Oljen består av en rekke fettsyrer, hovedsakelig med ricinusoljesyre små mengder oljesyre og linolsyre og spormengder av andre. Tar en teskje av castor olje blandet med en juice første tingen i morgen kan være en effektiv kur for forstoppelse, men hvis problemet vedvarer etter å ha tatt lakserolje i tre dager, bør du oppsøke lege i tilfelle det er en mer alvorlig underliggende årsaken.

Leddgikt, gikt og revmatisme

Castor olje lett inn i huden, og denne egenskapen sammen med sin anti-inflammatorisk krefter gjør det til et effektivt smertestillende for leddgikt, gikt eller revmatisme. Gni den inn i huden av det berørte området for grunnleggende lettelse. For en sterkere middel, plasserer en bomullsdott som er dynket i olje på det berørte området, dekk den med plastfolie og legg en varmekilde som for eksempel en varm pad eller varmeflaske på toppen i 45 minutter. Puten kan holdes i et kjøleskap i en forseglet plastpose og brukes om igjen når det er nødvendig.

Hudproblemer

Fordi det er en sterk antioksidant, og har anti-sopp egenskaper, har lakserolje blitt brukt til å behandle en rekke hudproblemer. Disse inkluderer ringorm, kviser, vorter, fotsopp, leverflekker, samt kronisk kløe og betent hud. For små områder, dekker området med plaster som er dynket i olje og gjelder for området, slik at det på over natten, dekker med plast hvis det er nødvendig. For større områder, bruk en bomullsdott på samme måte som for leddgikt og urinsyregikt. Disse egenskapene kan også gi effektiv lindring for solbrenthet og huden sår.

Andre bruksområder

Et derivat av oljen, polyetoksylert kastorolje, tilsettes til en rekke moderne legemidler og anvendes terapeutisk. Det er lagt til Saperkonazol og til Miconazole som et anti-soppmiddel, til paclitaxel i kjemoterapi av kreft, og for å Nelfinavir mesylat som en HIV-proteasehemmer. Etter organtransplantater, er det brukt med en cyklosporin injeksjon for å redusere aktiviteten til en pasients immunsystem. Castor olje induserer kramper i tarmen, og denne egenskapen kan brukes til å indusere arbeidskraft i en forfalt graviditet. Dette bør kun utføres under medisinsk tilsyn, da det kan være bivirkninger som oppkast og diaré.