Digidexo.com

Hvordan Assist et Svak pasienten til å bevege seg opp i sengen

Endring av pasientens stilling i sengen er en av de viktigste tingene å ivareta i pasientbehandlingen. For seng ridd enkeltpersoner, blir flyttet opp i sengen (lang sittende stilling) er viktig på grunn av følgende årsaker: (a) Det hindrer utvikling av trykksår, (b) det forbedrer enkle mønstre for å puste eller øker lungekapasiteten, (c ) det fremmer god fordøyelse ved å spise, (d) det lindrer press fra ulike benete områder av kroppen, og (e) det er en effektiv posisjon for hygiene - noe som gjør det enkelt å vaske kroppsdeler, børste tennene, eller skifte klær. Assisterende en svak pasient å flytte opp i sengen er en to person jobb. Personer som flytter pasienten må observere riktig kroppen mekanikk for å sikre en effektiv, sikker og et skadefritt løft.

Bruksanvisning

Hvordan Assist et Svak pasienten til å bevege seg opp i sengen

•  Informer pasienten om prosedyren. Forklare prosedyren til pasienten til rette for samarbeid og gjør pasienten føler at han blir respektert i stedet for å bli kontrollert. Det reduserer også engstelig følelse av pasienten fra å bli forstyrret.

Vask hendene og forberede stikklakenet at du skal bruke for løft.

Kontroller stabiliteten av sengen før du fortsetter. Hvis pasienten er i en sykehusseng, sørg for at sengen bremsen er låst.

Juster sengen til en arbeidshøyde for å unngå å belaste ryggen din når du gjør heisen.

ta forsiktig puten fra under pasientens hode og spre stikklakenet på baksiden av pasienten, fra nivået av skulderen ned til hoftene. Hvis pasienten er for svak til å bevege hodet, justere nivået for stikklakenet til hodet nivå, slik at hodet blir også løftet når du løfter arket.

Stå på den ene siden av sengen, mens partneren din står på den andre siden, med dere begge vendt mot pasienten. Vendt i retning av oppgaven (n dette tilfellet pasienten) vil gjøre det lettere for deg og din partner å manøvrere heisen, og det vil også hindre overdreven vridning av kroppen som du gjør heisen.

Be pasienten om å bøye nakken ved å vippe haken mot brystet. Denne posisjonen vil hindre-forlengelse hyper av pasientens hals når han blir løftet opp i sengen.

Be pasienten om å holde på en trapes bar (hvis tilgjengelig) eller skyve på sengen overflaten hvis han har nok overekstremitetene styrke til å gjøre det. Ved hjelp av pasientens øvre ekstremitet styrke er gunstig for enkelt å heve stammen under løftet.

Plasser armene av pasienten over brystet hans hvis han har svake øvre ekstremiteter. Dette vil forhindre friksjon av armene fra å dra på overflaten av sjiktet, og dermed beskytte armene fra å anskaffe trykksår.

Be pasienten å bøye kne for å bringe føttene så nær baken som mulig. Denne posisjonen vil pasientens mulighet til å dytte bort for å hjelpe i å heve sin bagasjerommet under løftet. Men bare instruere pasienten til å gjøre en slik prosedyre hvis han har nok underekstremitetene styrke.

Nå får du og din partner satt for heisen. Utvide avstand på føttene, med den ene foten bak den andre, for å tillate en trygg forskyvning av vekten din som du løfter pasienten opp i sengen.

Bøy knærne og litt lene kroppen din, og bringer armene tettere til nivået av sengen. Ved å bringe din tyngdepunkt nærmere oppgaven - som i dette tilfellet, er pasienten som skal flyttes - vil øke din balanse og styrke som gjør det enkelt for deg å utføre heisen.

Klargjør pasienten og din løfte partner om heisen. Ta tak i stikklakenet og løft pasienten på teller til tre. Å gi en klar kø til pasienten om selve flyttingen vil gjøre ham i stand til å være satt for den eller gi assistanse. Og som for partneren din, vil forberede ham for oppgaven forbedre god timing av heisen, noe som gjør det effektivt og trygt.

Når pasienten løftes opp fra sengen, revurdere sin stilling, og sørg for at hele kroppen hans er i riktig justering. Heve siden skinnene og legg pute på pasientene tilbake eller hodet for å gi pute og støtte. Husk å gjøre sikkerhet og komfort for pasienten din topp prioritet.

Dokument pasientens ny stilling. Det er viktig å registrere alltid prosedyrer som utføres på pasienten, spesielt når dette utføres i et sykehus.

Tips og advarsler

  • Aldri dra pasienten din når du løfter ham opp i sengen. Trekking vil bare føre til kroppsstruktur til å gni mot overflaten av sjiktet produserer en skjærkraft som vil føre til liggesår.