Digidexo.com

Hva er årsakene til stress i tenåringer?

For voksne, stress ofte resultater fra jobben ansvar, familieplikter eller finansielle forpliktelser, noe som kan lede deg til å tro at tenåringer har det lett, siden de ikke trenger å forholde seg til voksne problemstillinger. I virkeligheten tenåringer står overfor mange stressende situasjoner i tillegg; stresset kommer rett og slett fra ulike kilder.

Skolearbeid

Skolearbeid streker de fleste tenåringer på ett punkt eller en annen. Presset for å gjøre det bra i klassene avgjør fremtidige muligheter. For studenter som ikke er naturlig begavet i enkelte fag, som matematikk eller naturfag, kan få gode karakterer være en intens kamp, ​​til det punktet hvor enkle oppdrag er stressende og eksamener enda mer så. Når en voksen arbeider en jobb, gjør han vanligvis noe han er dyktig på og trent for, men tenåringer må ofte fullføre oppgaver i fag som de misliker eller finner vanskelig å forstå.

Relasjoner

Relasjoner er alltid en kilde til stress for tenåringer. Generelt, en person har mer erfaring med noe, og mer moden hun er, jo lettere er det å håndtere problemer uten stress. Siden tenåringer er ung og uerfaren og overfor endringer i hormoner og følelser, kan vennskap og romanser føre til angst, frykt eller depresjon. Samlivsbrudd og første datoer pleier å være spesielt stressende.

Forventninger

Forventninger fra foreldre, lærere og andre voksne i myndighet produsere en annen vanlig kilde til stress. Vanligvis tenåringer ønsker å ta sine foreldre, selv om de handler opprørsk fra tid til annen. Når foreldre kommunisere høye forventninger til faglig eller extracurricular ytelse, tenåringer føler ekstra stress i det som allerede er et stressende miljø.

Sosiale Circles

Videregående skoler er hekkeområdene for klikkar, som hver kan kle en bestemt måte, lytte til spesiell musikk og hold spesifikke interesser. Tenåringer ofte ønsker å passe inn i en bestemt gruppe, selv om iført de riktige klærne, å ha rett hår stil, og handle på en bestemt måte, betyr ikke stille opp med sin personlighet. Ønsket eller forsøk på å passe inn leads to peer press for å prøve ting som røyking, drikking, juks eller sex.

Arbeid Load

Selv om tenåringer ikke fungerer vanligvis heltidsstillinger, obligatoriske aktiviteter og skole fylle planene sine til randen, lite tid for moro eller hvile. Skoletid vanligvis tar opp seks timer hver dag, så er det fritidsaktiviteter og flere timer med lekser. Slike travle hverdag kan føre til tretthet og brenne ut.