Digidexo.com

Definisjon av fokusgrupper i Counseling

Definisjon av fokusgrupper i Counseling


Selv vanligvis brukes til markedsundersøkelser i virksomheten, har fokusgruppen vist seg nyttig i rådgivning feltet. Veiledningsgrupper er unike fordi de oppfordrer folk til å jobbe sammen på måter som ikke er normalt finnes i andre former for rådgivning, slik som one-on-one og standard gruppeveiledning. I hovedsak er en gruppe kultur dannet som er utviklet for å hjelpe hver deltakers utvikling.

Focus Group Definisjon

Ifølge 1994 artikkelen "Integrering Focus Group Research og Group Counseling," av Gary E. Holmes, "En fokusgruppe for menneskelige tjenester forskning er skapt ved å bringe sammen en liten gruppe individer som samhandler med hverandre i stedet for å bli intervjuet separat . " Disse gruppene kan brukes til planlegging, behovsvurdering, program design og kapitalforvaltning analyse, med gruppen med fokus på et bestemt tema.

Focus Group Model

Fokusgrupper er lett tilpasses gruppen rådgiving og gruppeterapi. Holmes artikkelen anbefaler at formatet er velkommen, etterfulgt av en oversikt og tema, etterfulgt av spillereglene, og deretter den første emnet spørsmålet. Utvalget av spørsmål bør bestemmes av konsernets satsing, som kan omfatte forskning, behandlingstilbud eller planlegging. Holmes sier at gruppen samhandling kan gi innsikt som vanligvis ikke finnes hvis hvert medlem av gruppen ble intervjuet individuelt. Dette er den viktigste komponenten av fokusgruppe nytten.

Rådgiving fokusgrupper

Fokusgrupper kan også bli brukt som en behandlingsmetode innenfor rammen av gruppen veiledning ved å kombinere forskning og gruppen rådgivning. Holmes mener dette er nyttig fordi den aktuelle diskusjonen kan tillate gruppen rådgiveren å forstå hver enkelt klients liv som det gjelder problemet for hånden. Det gir også gruppemedlemmene en forståelse av de bekymringene som de deler. Temaet for en fokusgruppe kan være noe som er normalt dekket av rådgiving, inkludert alkohol og narkotikaspørsmål, familie og ekteskapsproblemer, anger management, etc.

Implementere Rådgiving Focus Group

Siden selvmord er en mulig rådgivning fokusgruppe emnet, har Darren A. Wozny og Kirck Sink formulert et eksempel på en strukturert rådgivning fokusgruppe modell på selvmord som heter, "Utvikling av en selvmords Training Workshop: Utnytte Counselor fokusgrupper," 2007. artikkelens pre-workshop fokusgrupper fastsettes en primære behov for selvmordsrelaterte kunnskap og selvmordsvurdering / intervensjon ferdigheter. Denne informasjonen ble så brukt til å utvikle en tre-timers selvmordsfare workshop disposisjon. Skissen ble organisert i en times holdninger og kunnskap komponent som dekker selvmord modell (holdninger / kunnskap / atferdsmessige komponenter), mytene om selvmord (quiz og diskusjon av myter) og bidrar omsorgsperson holdninger til selvmord. Den andre delen av disposisjonen er en timelang kunnskap komponent som dekker selvmord varselskilt og risikofaktorer, og den siste delen er en timelang kunnskap og atferdsmessige komponenten som dekker selvmord risikovurdering, case vignette øvelser og sikkerhetsbasert selvmords intervensjoner .