Digidexo.com

Anbefalinger for lav-fett dietter

Anbefalinger for lav-fett dietter


The American Heart Association anbefaler et kosthold med lite mettet fett for alle, spesielt de som er overvektige eller i faresonen for hjertesykdom. Det kan være utfordrende å skape en diett som er lav i usunn fett samtidig opprettholde riktig mengde sunt fett. Å vite hva matvarer inneholder sunt og usunt fett gjør det mulig å gjøre smarte matvalg som forbedrer din helse og hjelpe deg å miste vekt.

Gode ​​og dårlige fettstoffer

Umettet fett, noen ganger referert til som god fett, omfatter både enumettede og flerumettede varianter. Enumettet fett senke dårlige - eller LDL - kolesterol nivåer og øke bra - eller HDL - kolesterol nivåer. Flerumettet fett senker også LDL kolesterol. Dårlig fett, med ansvar for å heve LDL kolesterol, inkluderer mettet fett og transfett. Trans-fett er så usunt at de ikke bare heve LDL-kolesterolet, de lavere HDL kolesterol.

Kjøtt, fjærkre og fisk

En sunn lav-fett kosthold inneholder ikke mer enn 6 gram magert kjøtt, skinn fjærfe eller sjømat hver dag. Forbruke minst to porsjoner i uken av fet fisk, som laks, sild, ansjos, makrell og sardiner. Når du bytter til en lav-fett diett, erstatte kjøtt med erter, linser, tofu eller bønner. Hver gir protein og hjelper deg med å redusere cravings når du endrer kostholdet ditt. I tillegg til fisk, sunne kjøtt og fjærfe valgene inkluderer kylling, kalkun, mørbrad, chuck eller loin biff, mager kalv og vilt.

The Mystery of Oil

Forberede mat med riktig type olje å forbedre de sunne aspekter av en tallerken. Ifølge American Heart Association, bør matolje inneholder høyere mengder av mono- eller flerumettet fett, med liten eller ingen mettede eller trans-fett. Prøv linfrø, raps, peanøtter, oliven, safflower eller solsikke oljer. Matoljer for å unngå å inkludere palm, margarin og kokos.

Snacks

Trans-fett skapes når hydrogen tilsettes til vegetabilsk olje. Det er en prosess som brukes for å forlenge holdbarheten på mat, og finnes i de fleste bearbeidet mat og fritid. Forbrukere har ingen måte å vite om et produkt inneholder lave nivåer av trans-fett fordi noe med mindre enn et halvt gram kan merkes som blottet for denne usunn fett. For å opprettholde en lav-fett diett fri for trans-fett, unngå all bearbeidet mat. Snack på frisk frukt og grønnsaker, nøtter og frø. Disse elementer er lite fett eller, i tilfelle av nøtter, inneholder bare sunt fett.

Streve for Balance

Prøv å ikke gjøre fett ditt eneste fokus. Hvis et produkt markedsføring skryter av at det er lav-fett, spør deg selv hvordan selskapet oppnådd dette, og hvorfor det er behov for å skryte av det. Sjansen er at produktet er fylt med kunstige smaker og konserveringsmidler. I stedet for å fiksere på å spise bare lav-fett matvarer, tar sikte på å legge til så mange frukter og grønnsaker som mulig til din daglige meny. Forberede mat i en sunn måte, for eksempel dampende stedet for steking. Ditt kosthold vil automatisk være lav-fett hvis du fokusere på å legge sunne alternativer.