Digidexo.com

Nutrition & Fetal Brain Development

Nutrition & Fetal Brain Development


Forbruket av en rekke sunne matvarer fulle av næringsstoffer ved en forventningsfull mor er viktig for en god utvikling av fosterets hjerne. Mangler i visse vitaminer og / eller mineraler kan ha betydelige negative effekter på hjernens utvikling av et ufødt barn.

Viktigheten av Folic Acid i graviditet

Ifølge American Journal of Clinical Nutrition, er folsyre et næringsstoff som spiller en viktig rolle i hjernens utvikling. Hvis en gravid kvinne ikke har nok folsyre i hennes system i løpet av de første seks ukene av svangerskapet, er hun i fare for å ha en baby med en nevralrørsdefekt eksempel ryggmargsbrokk. Leger anbefaler at kvinner begynner å ta vitamintilskudd når de prøver å bli gravid, eller så snart de finner ut at de er gravide.

Sink og folsyre under svangerskapet

Studier har vist at i tillegg til en sjenerøs folsyre inntak, kan sink også bidra til å forhindre nevralrørsdefekter hvis konsumert i løpet av svangerskapet. Det antas at sink kan hjelpe en gravid kvinnes kropp absorbere folsyre mer effektivt, og dermed gir henne for å få mest mulig nytte av det næringsstoffet.

Skadevirkninger av jodmangel i svangerskapet

Jod er et viktig næringsstoff som hjelper bistå i riktig hjernens utvikling av et foster. En jod-mangel under svangerskapet kan føre til en baby som blir født med psykisk utviklingshemning eller cerebral parese. Jod er lettest funnet i iodized salt, men kvinner må også huske å ikke forbruke for mye natrium under svangerskapet.

Viktigheten av DHA på Fetal Brain Development

Ifølge Graviditet og Baby, kan konsumere omega-3 fettsyren DHA under graviditet ha positive effekter på hjernens utvikling av et foster. Babyer født av mødre som har gjort en innsats for å konsumere ekstra mengder DHA under graviditet scoret høyere på IQ-tester og hadde lengre oppmerksomhet spenn. DHA er vanligvis ikke finnes i de fleste prenatal vitaminer, men kan kjøpes som et supplement. DHA er nå også blir lagt til vanlige matvarer som egg, yoghurt, visse typer fisk og spesielle merker av margarin.

Negative effekter av alkohol på Fetal Brain Development

Ifølge National Scientific Council on Developing Child, er det ingen mengde alkohol en kvinne kan trygt spise under svangerskapet. Selv små mengder alkohol tidlig i svangerskapet kan ha negative effekter på fosteret. Alkohol faktisk forsinker hastigheten ved hvilken hjernen hos et foster utvikler seg. Dette kan føre til en rekke av kognitive problemer for barnet senere i livet. Kvinner som konsumerer store mengder alkohol under svangerskapet kan ha barn født med en tilstand som kalles føtalt alkoholsyndrom. Babyer født med føtalt alkoholsyndrom har irreversible kognitive og nevrologiske problemer.