Digidexo.com

Clinical Nutrition Sertifisering

En klinisk ernæringsfysiolog er en lisensiert profesjonell som studerer forholdet mellom mat og kropp. Innhenting av en klinisk ernæring sertifisering krever en rekke forutsetninger og blir nøye overvåket av Clinical Nutrition Certification Board (CNCB).

Historie

Forholdet mellom ernæring og helse har blitt studert siden det 4. århundre. Dannelsen av de anbefalte daglige kvoter (rdas) brakte ernæring til konvensjonell medisinsk praksis og fortsetter å påvirke pasientbehandlingen. Kliniske ernæringsfysiologer studere ikke bare sammenhengen mellom mat og helse, men også hvordan miljøfaktorer påvirker trivsel. Ernæringseksperter vurderer også individers næringsopptak.

Formål

Ifølge CNCB, hensikten med sertifiseringen er å etablere "standarder for forskning." Eksamen representerer minimum kunnskap som en klinisk ernæringsfysiolog bør ha. Sertifisering gir også mulighet for videre utdanning.

Funksjon

Sertifiseringen er utviklet for å validere at alle kandidater holde en minimumsstandard for kunnskap og utdanning, sikre pasienter mottatt kvalitet lege. Den gjør det også helseorganisasjoner en metode for evaluering når de skal ansette personale ernæringsfysiologer.

Forutsetninger

Kliniske ernæring sertifisering kandidater må ha en bachelorgrad som inkluderer kjerne vitenskap pensum og 56 timer med etterutdanning i naturfag og ernæringskurs. De kandidater med en avansert profesjonell grad i et lisensiert helse yrke kan bli fritatt fra den post-graduate krav.

Krav

Kliniske ernæringsfysiologer må fullføre en post-graduate studier i klinisk ernæring kurs. Kandidatene er da nødvendig for å bestå en eksamen administreres av CNCB. Kliniske ernæringsfysiologer må resertifiseres hvert 5. år for å bevise fortsatt kompetanse på feltet.