Digidexo.com

Terapi Aktiviteter for barn med cerebral parese

Terapi Aktiviteter for barn med cerebral parese


Cerebral parese er en permanent nevrologisk lidelse som påvirker en persons hjerne (cerebral) og måten den kommuniserer med musklene (parese). Det er anslått at rundt 764 000 barn og voksne i USA har en viss grad av cerebral parese og ca 8000 babyer og spedbarn er diagnostisert med det hvert år. Mens for tidlig fødsel og andre faktorer øker risikoen for cerebral parese, er det nøyaktige årsak er ukjent. Imidlertid er behandling tilgjengelig, og jo tidligere, jo bedre barnets sjanser til å lykkes i livet.

Fysioterapi

En fysioterapeut bruker vanligvis en rekke aktiviteter og spill for å hjelpe et barn med cerebral parese forbedre hans eller hennes fleksibilitet, styrke, bevegelighet og funksjon. PT kan arbeide med et barn på en klinikk eller skole, men ofte gjør hjemmebesøk også. PT fastsetter og bestillinger utstyr spesielt egnet for barnets behov og gjør endringer etter behov. PT gir den overordnede eller vaktmester aktiviteter å gjøre med barnet som en del av en pågående hjem treningsprogram. Eksempler er: vandre i en rullator, klatre opp og ned trapper, krypende på alle fire, sitter på en benk, og sitter på en balanse ball.

Ergoterapi

Ergoterapeut fokuserer på å hjelpe et barn med cerebral parese lære de fysiske ferdighetene som trengs for å utføre hans eller hennes "okkupasjon", dvs. å være et barn. OT vil ofte bruke morsomme, positive aktiviteter for å styrke et barns kognitive, fysiske og motoriske ferdigheter samt øke sin selvfølelse og følelse av prestasjon. Målet er å hjelpe barna å utføre sine daglige aktiviteter slik at de kan være så uavhengig som mulig. Eksempler er: fôring, pusse tenner, kle, håndskrift og hånd-øye-koordinasjon.

Speech Therapy

Fordi cerebral parese noen ganger påvirker musklene som trengs for riktig tale funksjon, hjelper en logoped et barn gi uttrykk for sine ideer og forstå de som er uttrykt av andre. Eksempler er: å lære bokstavene i alfabetet, nye ord, og snakker i setninger, og ved hjelp av tegnspråk eller hjelpemidler teknologi enheter til hjelp i kommunikasjon.

Hippo Therapy

Hippo terapi, eller ridning terapi, hjelper et barn med cerebral parese forbedre hans eller hennes holdning og balanse, koordinasjon, muskelstyrke, grovmotoriske ferdigheter (turgåing, sittende, stående), tale og forståelse, og ikke minst øker selvtillit og forbedrer et barns generelle velvære fysisk, psykisk og emosjonelt. På denne måten kan barnet ditt bedre og lære verdifull kompetanse samtidig ha det gøy og tilbringe tid utendørs og koble med naturen.

Aqua Therapy

Siden vann reduserer presset på bein og ledd, leker i vannet kan tillate et barn med cerebral parese å bevege seg mer fritt og utføre øvelser som kanskje ikke er mulig på tørt land, det vil si noen aerobic øvelser som turgåing, sparker, hopping, eller faktiske svømming. Spesialtrente terapeuter kan føre barnet ditt gjennom milde øvelser som kan bidra til å øke muskel tone, bedre samordning og økt utholdenhet. I prosessen, selvfølgelig, å ha det gøy i bassenget kan også hjelpe barnet ditt å redusere stress og forbedre selvtilliten.

Final Thoughts

Dette er noen av de viktigste behandlinger tilgjengelig for barn med cerebral parese. Ofte multippelterapier er gjort i forbindelse med hverandre. I tillegg finnes det en rekke andre øvelser og spill du kan prøve, inkludert: yoga og massasje, ridning en sykkel eller trehjulssykkel, ballspill, tegning, maling, leker med leire og så mange andre. Men det viktigste å huske på er å velge terapi aktiviteter som er morsomme, at barnet ditt har, og som vil gjøre ham til å le og føle seg bra. Hvis barnet ditt er å ha det gøy og følelsen elsket, er sjansene for å lykkes øke dramatisk.