Digidexo.com

Hva er farene ved raske vekttap?

Fedme er et utbredt problem i USA og i utlandet. Fordi det er en så vanlig problem, en rekke produkter og diett planer er på markedet for å løse det. De fleste av disse dietter og produkter lover radikale vekttap på minimal tid, men hurtig vekttap, med eller uten hjelp av kosttilskudd, er ekstremt farlig.

Identifikasjon

Rapid vekttap er identifisert som dropping av vekt raskere enn 2 pounds per uke ved hjelp av usunn tiltak. Dette inkluderer forbruker mindre enn 1200 kalorier per dag eller delta i øvelsen utover personlige normale grenser.

Forekomst

Vekttap oppstår når kroppen tar inn færre kalorier enn det brenner. Dermed er det to måter å gå ned i vekt: ved å forbruke færre kalorier eller ved å brenne flere kalorier og øke stoffskiftet. Rapid vekttap oppstår bare ved å drastisk redusere kalorier eller vesentlig øke metabolismen av for å trene. Metoder omfatter faste, trener mye eller bruker avføringsmidler eller andre medisiner for å tømme ut kroppen.

Effekter

Rapid vekttap fører til flere bivirkninger. Forsøker å gå ned mer enn 1 eller 2 pounds per uke fører til en reduksjon i stoffskiftet. Kroppen har en naturlig beskyttelse mot sult. Når et tilstrekkelig antall kalorier forbrukes, bremser kroppens stoffskifte for å spare energi og næringsstoffer den trenger. Derfor, selv om færre kalorier kommer inn, vekttap bremser og helt stanser. Når normale kaloriinntak fortsetter, oppstår vektøkning. Tar i færre enn 1200 kalorier på en jevnlig basis fører til mangel på næringsstoffer, noe som fører til immunsystem dysfunksjon og økt sykdom. Kroppen forbrenner muskler i stedet for fett. Næringsstoffer mangler også føre til tørr hud og hår. Denne mangelen på næringsstoffer kvalifiserer som underernæring, noe som fører til systemisk skade når påført på en langsiktig basis. Denne skaden kan innebære de store organer (f.eks hjerte, nyrer, lever). Alvorlig feilernæring kan føre til døden.

Betraktninger

Rapid vekttap er vanligvis forbigående og er ikke egentlig en reduksjon i kroppsfett. Mange ganger, pounds som blir henlagt raskt er fra tapt vann vekt på grunn av dehydrering.

Misforståelse

Mange tror at når de har en betydelig mengde vekt å tape, må de mister det raskt. Sikker vekttap oppstår bare med en fornuftig diett lav på kalorier kombinert med et moderat treningsprogram. Dette er endringer i livsstil, ikke raske løsninger for fedme. Selv alvorlig overvektige personer står overfor helseproblemer hvis de slippe store mengder vekt for fort. I virkeligheten, de 2 pounds per uke at leger og ernæringsfysiologer vurdere sunt legger opp til mer enn 100 pounds per år, noe som for de fleste er unødvendig.

Forebygging og løsning

For å hindre at farlige bivirkninger av hurtig vekttap, tar sikte på å miste mer enn 2 pounds per uke. Dette er et oppnåelig mål med et sunt kosthold på 1200 kalorier eller mer og en bærekraftig treningsprogram. Alltid som mål å gjøre endringer i livsstil og unngå kjepphest dietter eller endringer som ikke vil være en del av livet i 10 år.

Unntak

Kortsiktig raske vekttap noen ganger oppstår hos overvektige personer som begynner et sunt kosthold og treningsprogram. Denne raske vekttap varer i noen uker, og så kroppen begynner å gå ned i vekt ved normalt tempo på 1 til 2 pounds per uke.