Digidexo.com

Svangerskaps Skin Disease

Svangerskaps hudsykdom eller pemfigoid gestationis er en sjelden utslett som utvikler seg under graviditeten i bare én av 100.000 kvinner, melder Skin Cosmos. På et tidspunkt, leger henvist til svangerskaps hudsykdom som svangerskaps herpes, men senere forlatt navn som sykdommen ikke er forårsaket av herpes virus.

Identifikasjon

Svangerskaps hudsykdom er preget av utseendet av blemmer på huden din. Det utvikler vanligvis rundt navlen, først som et kløende, mindre utslett, som gradvis forverres og sprer seg til andre deler av kroppen din.

Time Frame

Svangerskaps hudsykdom kan utvikle når som helst i løpet av svangerskapet, men er mest vanlig i andre og tredje trimester. Ofte symptomer på tilstanden fade, men i 75-80 prosent av tilfellene, blemmene tilbake igjen rundt leveringstidspunktet, ifølge New Zealand Dermatologisk Society.

Årsaker

Svangerskaps hudsykdom oppstår når immunforsvaret begynner å angripe huden din, noe som gjør svangerskaps pemfigoid en auto-immun sykdom. Legene mener at den økte nivåer av østrogen til stede under svangerskapet utløse immunsystemet, ifølge European Academy of Dermatology og Venereology.

Behandling

I milde tilfeller av svangerskaps hudsykdom, kortisonkremer og salve kombinert med muntlige anthistamines brukes til å kontrollere kløe og blemmer. For alvorlige tilfeller, er høye nivåer av orale kortikosteroider brukes.

Effekter

I ca 5 til 10 prosent av barn født av mødre med svangerskaps hudsykdom, et sviende utslett utvikler etter fødselen, melder European Academy of Dermatology og Venereology. Utslettet er bare midlertidig og vanligvis forsvinner i ca seks uker.