Digidexo.com

Hva er meningen med migrene?

Hva er meningen med migrene?


Noen mennesker kan ikke vet forskjellen mellom en hodepine, sinus press og en migrene. Migrene påvirke en annen del av hjernen, og ikke alle som noensinne har hatt en hodepine noensinne vil oppleve en migrene, eller smerte, auraer og ødeleggende resultater som følger den.

Betydning / Definition

Ifølge medicinenet.com, er en migrene en vaskulær hodepine, noe som betyr at blodårer og tinningarterien forstørr. Tinningarterien ligger utenfor skallen, like under huden på ditt tempel. Når denne arterien forstørrer, strekker det nerver som spiral rundt det. Disse nervene blir deretter tvunget til å slippe kjemikalier og føre til betennelse, smerte og videre svelling av arterien. Smerte er forstørret når arterien fortsetter å ekspandere.

Symptomer

Migrene angripe nervesystemet, som reagerer på smerte. Den økte aktiviteten i løpet av en migrene fører til kvalme, oppkast, diaré, tåkesyn, kalde hender og føtter, og lysfølsomhet, som følge bankende smerte på siden eller fronten av hodet. Den ekstra sensitiv aktivitet stopper også magen fra tømming ordentlig, slik at eventuelle muntlige medisiner er ikke absorberes med en gang. Dette er grunnen til at så mange smertestillende er ineffektive under et migreneanfall.

Auras

Ifølge medicinenet.com, er migrene foran eller i følge med en aura 20 prosent av tiden. Auras er lyse, sikksakk linjer som er bærere sentrum av din visjon og vanligvis jobbe seg utover. Dette er kjent som scotoma, eller blindsonen. Til tider kan noen eldre migrenepasienter opplever aura uten migrene. En mindre mengde migrenepasienter vil oppleve en aura som føles som en pins-og-nåler sensasjon i den ene hånden, armen, eller rundt nese og munn.

Forebygging / medisiner

Migrenepasienter kan unngå hyppige angrep ved å gjøre noen dag-til-dag justeringer. Håndtere stress, få en hel natts søvn, overvåking altfor anstrengende aktiviteter og tar profylaktiske kan redusere migrene triggere. Hvis disse er ineffektiv, kan legen gi deg en resept for å lindre smerte og symptomer på en migrene. For mild migrene, kan over-the-counter medisiner som Aleve og Tylenol bidra til å redusere betennelse og direkte hodesmerter.

Expert Insight

Dr. Mehmet Oz og Dr. Michael Roizen er hyppige gjester på The Oprah Winfrey Show og har besvart henvendelser om naturlige migrene behandlinger. Dr. Oz sier blodet bølge under en migrene er lik når noen mennesker spiser veldig kald mat, som iskrem, og lider av en "hjernen fryse." Dr. Roizen sier noen ganger hodepine som ser ut som migrene er faktisk forårsaket av visse matvarer. "Eliminer alle hvete, bygg og rug på en gang, eliminere all pepper og alt salt på en gang," sier Dr. Roizen. Han sier at det kan faktisk være salt og pepper balanse som er forbundet med å overvinne hodepine.