Digidexo.com

Hypoglycemic effekten av insulin Typer

Hypoglycemic effekten av insulin Typer


Kroppens viktigste energikilde er blodsukker. Glukose er et sukkermolekyl skapt gjennom fordøyelsen og karbohydrat-nedbrytning. Insulin, et hormon som slippes ut av bukspyttkjertelen, gjør at glukose for å angi muskelvev for energibruk. Diabetes oppstår når kroppen din blir ute av stand til å produsere insulin riktig. Hypoglykemi, eller lavt blodsukker, kan oppstå når diabetespasienter har tatt for mye insulin.

Årsaker

Hypoglykemi oppstår for folk flest når blodsukkeret faller til mindre enn 70 mg / dl. For å forhindre komplikasjoner av sykdommen, diabetikere satse på stram kontroll av blodsukkeret, opprettholde et nivå mellom 70 og 140 mg / dl, avhengig av tid på døgnet og når måltidene blir spist. Administrerende karbohydratinntak, mosjon og insulin - som alle påvirker blodsukkeret - kan begrense episoder av hypoglykemi.

Symptomer

Symptomer assosiert med hypoglykemi vil variere med hver enkelt. Symptomer kan eskalere raskt, og du kan ikke føle dem før blodsukkeret faller kritisk lav. Hvis du er diabetiker og erfaring uforklarlig nervøsitet, irritabilitet, skjelving eller forvirring, sjekke blodsukkeret umiddelbart og spise eller drikke noe. Alvorlig hypoglykemi er farlig og fører til anfall og bevisstløshet hvis trinnene ikke er tatt for å rette det opp.

Insulin

Insulin, hormonet som regulerer blodsukkernivået, fremstilles syntetisk som rekombinant DNA humant insulin og er tilgjengelig i injiserbare former. Basalinsulin gir kontinuerlig blodsukkerreguleringen; den forblir i systemet i opptil 24 timer etter injeksjon. Bolusinsulindose gir blodsukkerreguleringen ved korte perioder av gangen, og brukes til å dekke karbohydratinntak under måltidene.

Insulintyper

Diabetes Cast lister opp fire injiserbare typer insulin som kroppen bruker med varierende priser. Hurtigvirkende insulin begynner å jobbe i ca 15 minutter, er sterkest mellom en til to timer etter injeksjon, og er ikke lenger til stede i systemet etter omtrent fire timer. Vanlig insulin virker i løpet av 30 minutter etter injeksjon, er den sterkeste mellom det andre og fjerde time og blir borte ved den åttende time. Imidlertid, jo høyere dose jo lengre varighet. Intermediate virkende insulin tar 2-4 timer å begynne å jobbe, topper mellom seks og 12 timer, og kan bo i systemet ditt i opptil 18 timer. Langtidsvirkende insulin begynner å jobbe i løpet av to til fire timer, og har en varighet på 24 timer, med liten eller ingen topp tidsperiode.

Effekter

Alle insulintypene fungerer i kroppen for å redusere blodsukkerverdier. Diabetikere har individuelle behandlingsplaner utviklet av deres diabetes omsorgsteam. Noen bruker bare én type insulin, mens andre kan kombinere typer å oppnå riktig glukosekontroll. Insulintypen forårsaker ikke hypoglykemi, men en kombinasjon av insulinbehandling, måltider, trening og sykdom kan bidra til episoder av hypoglykemi.