Digidexo.com

Hva er behandlingen for kreft i livmoren fôr?

Livmorkreft, også kjent som endometrial cancer, er en form for kreft preget av den ukontrollerbare delingen og vekst av cellene i endometriet (slimhinnen i livmoren). Livmorkreft kan utvikle seg til enhver alder; Men kvinner oppnår menopause ofte ansett for å være en forhøyet risiko. Ifølge American Cancer Society, er livmorkreft en av de vanligste kreftformene som påvirker de kvinnelige kjønnsorganer i Amerika, med nesten 43.000 nye tilfeller blir diagnostisert årlig. Dreven vaginal blødning etter overgangsalderen, eller i perioder er et tidlig symptom.

Behandlinger for livmorkreft

Det finnes ingen behandling som kan kurere livmorkreft. Leger prøve å begrense proliferasjon av de maligne celler ved å anvende metoder slik som kirurgi, bestråling og chemoembolization. Hysterektomi er en av de mest vanlige kirurgiske prosesser, hvor hele livmoren er fjernet i håp om å stoppe spredning av kreftceller. I ekstreme tilfeller er egglederne og eggstokkene også kirurgisk fjernet sammen med uterus.

Personer med høy kreft tilbakefall risikoen er generelt anbefales å gjennomgå chemoembolization og stråling etter operasjonen. Chemoembolization, vanligvis kjent som kjemoterapi, er et behandlingsskjema hvor anti-kreft-medikamenter som cisplatin og paklitaxel (Taxol), blant andre, blir brukt til å ødelegge gjenværende cancerceller, og holde dem fra å spre seg til andre deler av kroppen. Strålebehandling innebærer å utsette de berørte deler av livmoren til høy-energi lysstråler (Ofte røntgen) for å ødelegge ondartede celler.

Time Frame av behandlinger

Den tid i hvilken de ovennevnte behandlingene blir administrert varierer basert på kreft stadium. Vanligvis chemoembolization (kjemoterapi) administreres periodisk i løpet av tre til fem måneder, mens strålebehandling er gitt regelmessig i omtrent en til to måneder.

Suksess priser

Ifølge American Cancer Society, er den fem-års overlevelse for livmorkreftpasienter om lag 83 prosent. Imidlertid stiger denne andelen til 95 prosent hvis kreften er diagnostisert i en tidlig fase.

Side Effects

Ifølge American Cancer Society, er bivirkningene ofte oppleves av pasienter som gjennomgår behandling for livmorkreft. Bivirkninger relatert til hysterektomi inkluderer ekstreme smerter i nedre mageregionen og under vannlating, blødning og infeksjon. Stråling og chemoembolization også gi bivirkninger som kvalme og oppkast, munn og vaginal sår, tap av matlyst og håravfall.

Betraktninger

Til tross for det faktum at kirurgi er den eneste metode for å fjerne kreftceller, gjennomgår en hysterektomi er ofte et vanskelig mål for kvinner som lider av livmorkreft så de ikke kan bli gravid etter kirurgisk fjerning av livmoren.