Digidexo.com

Glykemisk indeks Definition

I 2008, Centers for Disease Control og Prevention kunngjorde at mer enn 24 millioner amerikanere hadde diabetes, en tilstand som resulterer i overskytende blod sukker i blodet. På grunn av risikoen, diabetikere benytter en rekke metoder for å redusere sine sukker nivåer, inkludert glykemisk indeks.

Identifikasjon

Glykemisk indeks er en tabell som rangerer karbohydrater i vanlige matvarer basert på hvor raskt de blir fordøyd av kroppen din.

Funksjon

Kroppen bryter karbohydrater ned til sukker, øke blodsukkeret. Jo raskere du fordøye maten, jo større er økningen i sukker nivåer. Glykemisk indeks fungerer som en referanse for diabetikere når du planlegger måltidene.

Effekter

Med glykemisk indeks, kan diabetikere kombinere mat med høy og lav glykemisk indeks verdier for å balansere et måltid og ha et minimum effekt på blodsukkernivået.

Fordeler

Ifølge glykemisk indeks offisielle nettsted, dets fordeler inkluderer administrasjon blodsukkernivået; gjør kroppen mer mottakelig for insulin, som senker sukker nivåer; vekttap; og redusere diabetes risiko som hjertesykdom og høyt kolesterol.

Betraktninger

The American Diabetes Association advarer at selv om effektiv, bør du bruke glykemisk indeks med et program for karbohydrat telling for å optimalisere effektiviteten. En registrert dietetiker kan hjelpe deg å lære å telle karbohydrater.