Digidexo.com

Hva betyr utvidet utgave Mean i medisiner?

Hva betyr utvidet utgave Mean i medisiner?


Over-the-counter piller kommer i mange formler, som tid utgivelsen, kontrollert frigjøring, utvidet utgave, forsinket utløsning eller vedvarende release. Hvordan fungerer tid utgivelsen arbeid, og hva er fordeler og ulemper til det? Hva bør du vite før du velger en standard eller tid utgivelsen formel? Hvis det er en reseptbelagte medisiner, hvorfor legen velge denne formelen?

Forskjellig terminologi, samme prosessen

Tid utgivelsen teknologi har en rekke aliaser som refererer til den samme prosessen: vedvarende utslipp, kontrollert frigjøring, utvidet utgave, timet utgivelsen, tid utgivelsen eller kontinuerlig utslipp. Disse vilkårene kan alle brukes om hverandre og er ofte tilkjenne på emballasje med bare de to første bokstavene etter navnet medisiner, for eksempel Mucinex ER. De nevnte begrepene er utskiftbare, men se for liknende varer: forsinket utgivelsen er ikke det samme som utvidet utgivelse, for eksempel.

Hva de oppnår

Tidsfrigjørings formler er spesielt utformet versjoner av medikamentet som forsinker frigivelsen av den aktive ingrediens i medikamentet, slik at det blir absorbert av kroppen over en tidsperiode. Et stoff av denne formelen kan ha effekter som varer helt til neste dose tas. Dette kan være viktig i situasjoner der medisinen er utviklet for å forebygge problemer, for eksempel smertestillende, søvninduse eller medisiner som stanse ubehagelige bivirkninger av sykdommer eller lidelser. Ofte medisiner opprettholde ønskede nivåer i blodet i stedet for å administrere en innledende "støt", deretter avtar i intensitet.

Forsinket utløsning Formula

Forsinket frigjøring formler er ikke det samme som en hvilken som helst av de ovennevnte betingelsene og ikke gjør krav med hensyn til lik absorpsjon over en tidsperiode. Forsinket frisetting er enteric coated; dette går stoffet trygt gjennom magen, hvor mage juice kan vanligvis ødelegge sitt belegg, der frigjøring av stoffet kan forårsake alvorlig skade. Selv emballasje kan se det samme og navn kan være svært like, følge nøye med på hva du kjøper.

Slik fungerer det

Det finnes en rekke måter å levere aktive ingredienser i tids utgitt doser. Det ene er å legge det i et nett av stoff som kroppen er treg til å oppløse, slik at den aktive ingrediensen sakte og regelmessig igler fra belegget. En annen er at medikamentet til å svelle opp for å danne en gel med en nesten ugjennomtrengelig overflate, karakterisert ved at legemidlet langsomt kommer ut av halvgjennomtrengelige lag. Medisinen kan ha et belegg over den aktive bestanddel, eller de kan inneholde små tidsfrigivelsesperler, individuelt belagte. Noen forbindelser krever ingen spesiell levering til å ha tid frigivelsesegenskaper, som den aktive ingrediens langsomt absorbert av blodet på grunn av sine egne egenskaper.

Sprengning Emballasjen Codes

Her er en nøkkel for de to-bokstavers forkortelser som finnes på mange medisiner pakker. Hvis det ikke har disse bokstaver eller hele perioden på pakken, er det en tradisjonell eller "instant release" medisinering. De fleste av disse begrepene har relevans til hvordan kroppen din omhandler narkotika, så ytterste oppmerksomhet bør rettes mot terminologi når de skal velge et rusmiddel. Hvis du ikke vet hva et begrep betyr, spør en farmasøyt.

DA: forsinket absorpsjon
DR: forsinket utgivelsen
EC: enteric belagt
ER: ente utgivelse
GC: granulater i kapsler
SR: slow release
SSR: vedvarende frigjøring

Skadelige Pill Properties

Som noen gang release piller stole på micro (bittesmå belagte perler) for å levere sine tid utgivelsen egenskaper, er det svært viktig at disse pillene ikke knuses eller splittet som det vil påvirke deres umiddelbare potens. Forsinket release piller heller ikke bør være skadet eller deres enteric belegg vil bli avbrutt, noe som kan føre til alvorlige skader på magen. Før splitte noen piller, må du kontakte legen din.