Digidexo.com

Hvordan finne den beste tiden for Rotator Cuff kirurgi

Hvordan finne den beste tiden for Rotator Cuff kirurgi


Rotator cuff kirurgi kan endre noens liv. Men du aldri vil gjennomgå unødvendig kirurgi. Det er for mange risiki og rehabilitering er ikke noe du ønsker å gjøre med mindre du må. Så hvordan vet du om du bør gå gjennom med det? Vær oppmerksom på følgende når du ønsker å finne den beste tiden for rotator cuff kirurgi.

Bruksanvisning

•  Få så mye informasjon som mulig om rotator cuff kirurgi. Legen din vil være din beste ressurs for informasjon fordi de vet detaljene i ditt tilfelle. Du kan også lese bøker og besøke nettsteder som Yahoo Health og Orthogate til forskning rotator cuff kirurgi (se Ressurser).

Hvis rotator cuff har revet på grunn av overdreven bruk eller slitasje, kan du være en kandidat for kirurgi. Noen av symptomene for en revet rotator cuff er smerter (spesielt når nå overhead eller bak), stivhet, dårlig mobilitet og ubehag når du sover på en bestemt side.

Opt for kirurgi hvis smertene i skulderen din forstyrrer din dag-til-dag liv. Hvis smertene fra din rotator cuff skade gjør det vanskelig å fungere normalt, du er en perfekt kandidat for rotator cuff kirurgi.

Ha rotator cuff kirurgi hvis skulderen din er for svak til å fungere normalt. Hvis du har problemer med å løfte objekter som du normalt ikke ville ha problemer med å løfte eller flytte, må du kanskje rotator cuff kirurgi.

Få rotator cuff kirurgi hvis fysioterapi ikke lindre smerter forårsaket av en revet eller anstrengt rotator cuff. Fysioterapi kan brukes til å fikse noen mindre alvorlige skader. Hvis fysioterapi ikke fungerer eller har gjort skaden verre, kan du trenger kirurgi.

Har kirurgi hvis en skade har oppstått i løpet av arbeid eller spille og denne skaden har satt utilbørlig press på rotator cuff forårsaker den til å rippe eller belastning. Legen din vil vite om rip eller belastning ikke kan repareres med fysioterapi.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke kan flytte skulderen din i det hele tatt, og det er en god del av smerte, er det en sjanse for at sener kan være fullt dratt.
  • Hver kirurgi medfører en risiko for infeksjon, selv om det er en mindre risiko hvis riktig omsorg er tatt.
  • Hvis du vet at du har en skade, men det er ikke forårsaker du unødig smerte, kan du vurdere å ha det preemptively operert på å sørge for at det er løst. Dette tar seg av eventuelle planlegging woes at du måtte ha.
  • Som i enhver operasjon, er det en liten fare for en pasient som har en slags negativ reaksjon på anestesi.