Digidexo.com

10 måter å slutte å røyke

10 måter å slutte å røyke


Mens det er mange måter å slutte å røyke, vil du ha den beste muligheten til stangar ut for godt hvis du velger en metode som passer best til dine behov. Så velg en metode, sette en dato for røykeslutt og bli ikke-røyker du skulle ønske du var.

Cold Turkey

Dette er trolig den vanskeligste metoden å bruke. En slanguttrykk, slutte cold turkey innebærer å bruke din viljestyrke og distraksjoner å bryte røyking vane. Erstatte røyking med sunnere vaner som å gå en tur, drikke et glass vann eller starte en ny hobby som holder hendene opptatt. Bivirkninger inkluderer de typiske nikotinabstinenssymptomer av edginess, depresjon og hodepine.

The Patch

Nikotin blir levert gjennom en klebemiddellapp bæres på huden. En jevn og målt dose av nikotin føres til blodstrømmen. Vanligvis en røyker starter med en høy dosering patch for de fire første ukene av bruk og deretter senker dosering for følgende fire ukers behandling. Bivirkninger inkluderer livlige drømmer, racing varme takt, svimmelhet og hodepine.

Akupunktur

Nåler er plassert i bestemte områder av øret. Denne metoden for røykeslutt har ikke blitt vitenskapelig bevist at de fungerer, men det er de som tror det kan minske lysten til å røyke. Denne metoden innebærer ingen reseptbelagte legemidler eller nikotin erstatning, så det er trygt å bruke i forbindelse med andre slutte å røyke metoder. Typiske abstinenssymptomer kan oppleves, men i mindre styrke.

Nikotin Gum

Tygge et stykke nikotintyggegummi når røykesug treffer deg. Tygge før du opplever en "pepperaktig" smak og deretter la stykket hvile i siden av kinnet. Gjenta tygge og resten metode inntil trangen til å røyke avtar eller tannkjøtt har mistet sin smak. Doseringen er kontrollert av deg, men ikke overstige 20 biter tyggegummi per dag. Bivirkninger inkluderer munnsår, racing varme takt, hikke og kvalme.

Nikotin Lozenges

I likhet med nikotin tyggegummi, leverer denne 12 ukers behandling nikotin via suger på en liten pastill når trangen til å røyke streik. Maksimalt 20 pastiller per dag kan brukes; røyke etter behandling begynner er sterkt motet. Bivirkninger inkluderer halsbrann, kvalme, hodepine og sover problemer.

Nikotin Inhalers

Inhalatoren brukes til å etterligne loven av røyking, som kan bidra til å oppfylle den fysiske vane å røyke, samtidig gi kroppen nikotin det craves uten tilsatte kjemikalier. Vanligvis 6- til 16-Nikotin er brukt per dag. Bivirkninger inkluderer hoste, kvalme og irritasjon i halsen.

Elektronisk sigarett

Ligner på inhalator, etterligner denne metoden tettest handle røyke. Enheten ser ut som en sigarett og inneholder en nikotin kassett inne. En atomizer utløses når brukeren drag på anordningen, å blande nikotinet med vanndamp. Resultatet er følelsen av å røyke, komplett med "røyk", som består av luft og damp nikotin. Denne metoden kan brukes enten som en røykeavvenning eller erstatningsenhet.

Laser Therapy

Laserterapi er ikke godkjent av FDA for å slutte å røyke. Teorien bak denne behandlingen er at laser utslipp endorfiner lik de som oppleves når en røyker røyker en sigarett. Den balanserer visstnok kroppens energier og gjør slutte å røyke enklere. Denne fremgangsmåte har ingen spesifikke bivirkninger bortsett fra tilbaketrekning og kan brukes i forbindelse med mange andre metoder for å slutte.

Zyban

En anti-depressant reseptbelagte medisiner funnet å være effektive i å slutte å røyke. Det reduserer abstinenssymptomer, men inneholder ingen nikotin. Storrøykere er ofte oppfordret til å bruke Zyban i forbindelse med andre røykeslutt behandlinger for å øke sjansene for suksess. Denne behandlingen er ikke anbefalt for lider av bi-polar lidelse eller spiseforstyrrelser.

Champix

Denne nyere reseptbelagte medisiner blokkerer nikotin reseptorer i hjernen, tar bort de behagelige opplevelse røykere får fra sigaretter. Det er en 12-ukers behandling som starter ved å ta en 0,5-mg pille en gang per dag. Dosen er da økt jevnt den første uken inntil doserings når 2-mg per dag. Røyking er tillatt i løpet av den første uken av behandling og røykere oppfordres til å sette en fast dato for røykeslutt gang i løpet av sin andre uke av behandlingen. Bivirkninger er hodepine, kvalme, søvn problemer og depresjon hos dem som har lidd av depresjon i det siste.