Digidexo.com

Høy Complex Carb High-fiber diett for Diabetes

Den ideelle dietten for en diabetiker er en som består av komplekse karbohydrater, ikke-stivelsesholdige matvarer og magert kjøtt for hvert måltid. Ditt kosthold bør også utelukke usunn mat som enkle karbohydrater finnes i hvitt mel produkter, bearbeidet mat og desserter, mettet fett og trans fett. Komplekse karbohydrater og mye fiber er anbefalt for din diett på grunn av sin langsomme sammenbrudd under fordøyelsen, noe som bidrar til å administrere blodsukkernivået. Ifølge MedicineNet.com blodsukkernivået bør være mellom lave til midten av 100s i løpet av dagen, med et lavt på 80 om morgenen og før måltider.

Høy-karbohydrat diett

En høy komplekse karbohydrater kosthold inneholder matvarer som hele korn pasta og brød, brun ris, bønner, havrekli og havregryn mens unntatt bearbeidet mat og raffinert mat. Ifølge American Diabetes Association, bør måltidene bestå av det meste stivelse bruker organisasjonens plate metoden. Platen metoden skaper en linje ned midt i måltidet plate, med en reservert for komplekse karbohydrater og den andre siden halvert og tildelt ikke-stivelsesholdige matvarer og magert kjøtt som fisk, skinn fjærfe, kalkun eller ekstra mager bakken biff. Non-stivelsesholdige matvarer inneholder grønnsaker som tomater, selleri, agurk, rødbeter, okra, spinat og paprika.

High-fiber diett

Et fiberrikt kosthold inneholder uløselig fiber som hel-hvete brød og løselig fiber finnes i sitrusfrukter, havre og bygg. Løselig fiber senker blodsukkeret når forbrukes daglig ved å forsinke fordøyelsen, ifølge Maureen Keane og Daniella Chace, forfatterne av "Hva å spise hvis du har diabetes." Dette fører til at du føler deg mett lenger enn du ville hadde du konsumert enkle karbohydrater. Uløselig fiber bidrar til å avlaste forstoppelse forårsaket av diabetes ved å øke hastigheten på mat som går gjennom magen. Spise like mye løselig fiber og uløselig fiber sammen med magert kjøtt for å stabilisere blodsukkernivået.

Usunn mat

Unngå usunt fett, som inkluderer mettet fett og trans fett. Mettet fett er karbonatomer mettet i hydrogenatomer. Ved romtemperatur blir de en solid, noe som kan øke blodsukkernivået og øke kolesterolet i blodet ditt. De finnes i animalsk kjøtt, meieriprodukter, stekt mat og bakevarer. Kjøpe ekstra magert kjøtt og fjern skinnet fra fjærfe til å kutte ned på mettet fett, og bytte fra hele melk meieriprodukter til lav- eller ikke-fett meieri. Trans fett er delvis hydrogenert olje som kommer fra å legge hydrogen til vegetabilske oljer. Når konsumert trans fett øker kolesterolet og øker risikoen for diabetes, og hever blodsukkernivået. Desserter, cookies, stekt mat og bakevarer inneholder ofte trans fett, og bør unngås for enhver pris å opprettholde en sunn blodsukkeret. Trans fett kan også bli funnet i smør, og kan bli erstattet med vegetabilsk olje når matlaging for å kutte ned på fettinntak.