Digidexo.com

Advair bivirkninger hos barn

Advair er en reseptbelagte medisiner som er FDA godkjent for å behandle barn 4 og eldre som har astma og andre alvorlige pusteforhold. Den kombinerer en bronkodilatator og et kortikosteroid å hjelpe brukerne å puste lettere ved å redusere luftveisbetennelse. Advair er inhalert, og det er vanligvis foreskrevet for å bli tatt to ganger om dagen, om morgenen og om kvelden. Det er et vedlikeholds medikament, og skal ikke benyttes til behandling av akutte astmaanfall.

Pusteproblemer

Advair og lignende medikamenter har vært kjent i svært sjeldne tilfeller til å øke risikoen for astma-relaterte dødsfall. Hvis barnet opplever plutselige tungpustethet eller pusteproblemer, oppsøke lege umiddelbart etter bruk av en hurtigvirkende inhalator for å lindre symptomene.

Hjerte bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan barn bruker Advair opplever brystsmerter eller en rask eller uregelmessig hjerterytme. Dette er tegn på en potensielt alvorlig komplikasjon og må rapporteres til barnets lege umiddelbart.

Nevrologiske bivirkninger

Noen barn tar Advair kan få hodepine eller oppleve mild svimmelhet som en bivirkning av medisinen. Disse effektene er ingen grunn til bekymring. Imidlertid bør følgende bivirkninger skal har utviklet rapportert til barnets lege umiddelbart fordi de kan tyde på et problem: uskarpt syn og andre synsforstyrrelser, atferdsendringer, prikking eller nummenhet i hender og føtter eller vedvarende eller alvorlig hodepine eller svimmelhet.

Andre ikke-alvorlige bivirkninger

Andre kjente bivirkninger av Advair bruk hos barn er diaré, irritasjon i halsen, oppkast, mild muskel eller skjelettsmerter og nervøsitet. Ingen av disse er et tegn på et problem.

Andre alvorlige bivirkninger

Hvis du merker noen av følgende bivirkninger hos barnet ditt, rapportere dem til legen umiddelbart fordi de kan være et tegn på en potensielt alvorlig komplikasjon: choking; heshet; alvorlige muskelkramper; spasmer eller svakhet; vedvarende skjelettsmerter; tegn på en infeksjon, inkludert en sår hals, frysninger eller feber; hals hevelse eller tetthet; uvanlig tretthet; søvnproblemer; hvite sår eller flekker på tungen eller taket av munnen; og uforklarlig vektøkning.