Digidexo.com

Slik Care for tannkjøtt og tenner

Slik Care for tannkjøtt og tenner


Årlige besøk til tannlegen er en viktig del av å bo sunt. Med riktig tannpleie, kan tannkjøttsykdommer og tannproblemer være riktig diagnostisert og behandlet før problemet blir mye mer alvorlig --- selv livstruende. Ignorerer enkle tannproblemer kan gjøre deg sårbar for bein sykdommer eller infeksjoner som sprer seg i hele kroppen, forårsaker alvorlige sykdommer eller død.

Bruksanvisning

Besøk en tannlege Årlig

•  Besøk din tannlege en gang i året for en komplett undersøkelse av munnen og røntgen av tennene dine. X-stråler vil avsløre tannråte og munnen undersøkelse kan avdekke begynnelsen av munnen eller tungen kreft.

Lag en tre-måned eller seks måneders avtale med tannpleieren for å ha tennene renset og skalert for å fjerne tarter rundt tannkjøttet. Hvis tarter er lov til å forbli på tennene, vil det til slutt føre til tannråte og mulig tap av tannen.

Puss tennene to ganger om dagen, morgen og kveld. Ikke fjerne plakk og matrester igjen mellom tennene vil til slutt føre til dårlig ånde, tannkjøttsykdom og hull i tennene. Kjøp en ny tannbørste hver tredje måned for å minimere mengden av bakterier fra den gamle børsten som er igjen i munnen etter du pusser.

Floss tennene etter måltider hvis mulig, eller i det minste før du går til sengs. Tanntråd er viktig for å opprettholde riktig tannhelse og for å fjerne mat og plakk fra mellom tennene som børsting kunne ikke nå. Ved hjelp av en Water Pik kan bli harde tannkjøttet og eliminere tannkjøttsykdom også.

Sjekk tannkjøttet for noen endring av farge. Sunt tannkjøtt er rosa. Tannkjøtt som blør når børsting kan indikere forestående tannkjøttsykdom. Skyll med varmt vann blandet med en liten hydrogenperoksyd i noen dager. Hvis de fortsatt blør eller blir verre, gjør en avtale med tannlegen din umiddelbart. Blødende tannkjøtt kan være starten på gingivitt --- en tannkjøttsykdom som kan slå til periodontal sykdom og føre til tap av tenner.

Hint

  • En liten tannbørste gjør det lettere å børste nær tannkjøttet.
  • Ikke overse noen form for smerte eller irritasjon i munnen. Det finnes mange former for munn og tannkjøttsykdommer, og alle krever umiddelbar oppmerksomhet.