Digidexo.com

Degenerative Knee Joint Disease

Degenerative kneleddet sykdom er en av de vanligste årsakene til kneleddet smerte og kneleddet uførhet. Milde tilfeller fører typisk til at bare mild kneleddet ubehag; mer alvorlige tilfeller ofte føre til alvorlige knesmerter samt begrenset felles bevegelse.

Funksjon

Degenerativ kneleddet sykdom, eller artrose, er en tilstand markert ved den gradvise erosjon av den artikulerende brusk foring kneleddet. Dette brusk erosjon akselererer som sykdommen prosessen fremskritt.

Betydning

En ledende årsak til invalid kneet smerte og stivhet, degenerative kneleddet sykdom kan alvorlig skade bevegelig flater av kneleddet, ofte ganger nødvendig behovet for total kne leddprotesekirurgi.

Effekter

Degenerative kneleddet sykdom kan i betydelig grad vanskeliggjøre en persons evne til å lede en aktiv livsstil og utføre grunnleggende aktiviteter i dagliglivet. Som et individs aktivitetsnivået avta på grunn av leddsmerter, kneleddet stivhet og svakhet vanligvis øker.

Misforståelse

Mange antar at degenerative kneleddet sykdom er strengt en sykdom som rammer eldre. Dette er en vanlig misforståelse. Selv om mye mer vanlig i den eldre befolkningen, kan degenerative kneleddet sykdom oppstå i nesten hvilken som helst alder.

Forebygging / løsning

I milde til moderate tilfeller kan symptomene på degenerative kneleddet sykdom generelt styres med aktivitet endring, smertestillende medikamenter og fysioterapi. I alvorlige tilfeller kan degenerative kneleddet sykdom krever korrigerende kirurgi for å rette opp.