Digidexo.com

Hva er årsakene til akne infeksjoner?

Hva er årsakene til akne infeksjoner?


Akne rammer mange mennesker fra tenåringer til voksne. Kviser oppstår når porene i huden blir tilstoppet eller plugget. Hvis du lider av akne, vet at det er den mest vanlig hudlidelse i USA, som berører mer enn 17 millioner mennesker. Hva mange mennesker med akne vil vite er: Hva er årsakene til akne infeksjon?

Hormoner

Under puberteten, hormoner øker, forårsaker kjertler i huden, talgkjertlene, for å produsere mer olje. Når oljen blir fanget i en av porene på huden, blir den pore infisert, forårsaker en kvise å danne. Mange kvinner ofte har økt hormoner et par dager før menstruasjonssyklusen, og vil se kviser utvikle seg i løpet av denne tiden. Noen ganger kan de hormonelle svingninger av svangerskapet også forårsake akne infeksjoner.

Medisiner

Noen ganger, leger foreskrive medisiner som forårsaker akne. Kortikosteroider, litium og barbiturater er eksempler på stoffer som kan forårsake kviser.

Kosmetikk

Visse kosmetikk kan forårsake kviser. Mange kremer og kosmetikk har en oljebasert til dem som får porene til å bli tett. Bør brukes et vannbasert eller et ikke-comedogenic produkt (en som ikke vil tette porene) på ansiktet og kroppen i stedet.

Genetikk

Familiens historie kan forutsi akne. Sjansene er, hvis foreldrene hadde kviser, barna vil ha akne også.

Myter

Sjokolade, fet mat og stress ikke forårsaker akne. Selv om et sunt kosthold er alltid et godt valg, sjokolade og pommes frites ikke trenger å unngås. Selv om stress kan gjøre akne verre, betyr det ikke forårsake kviser. En annen myte er at skitne huden forårsaker akne. Dette er ikke tilfelle, og overwashing kan sikkert føre til kviser.

Behandlinger

En hudlege vil avgjøre alvorlighetsgraden av akne infeksjon og enten foreskrive medisiner eller liste over-the-counter medisiner som kan brukes. To vanlige over-the-counter medisiner er benzoyl peroxide og salisylsyre. Legg merke til at det å holde hendene vekk fra ansiktet ditt kan bidra til å minske noen akne utbrudd, som trykk på huden kan forårsake porene til å bli tett.