Digidexo.com

Behandlinger for ankel Over-Pronasjon

Pronasjon refererer til prosessen som oppstår når våre føtter traff bakken når vi går eller kjører. Normalt våre føtter traff bakken på en bestemt måte. Først berører hælen bakken. Vår kroppsvekt skifter da mot midten av foten og buen på foten flater litt. Pronasjon er det medisinske navnet gitt til utflatningen prosessen. Hvis buen ikke flat eller flater ut for mye, oppstår pronasjon problemer. Dette kan føre til smerter og andre problemer i føttene og anklene, inkludert i noen tilfeller en bøyning av ankelbenet mot midtlinjen.

Pronasjon og ankelproblemer

En tilstand som kalles over-pronasjon oppstår når buen på foten flater innover for mye mens du går. Dette over-pronasjon kan skyldes genetikk, skader, feil gangart når du går eller løper, overanstrengelse eller iført utilbørlige sko. Dette over-pronasjon kan føre til anklene å bøye litt innover mens du går. Dette kan føre til ankelen smerte. Selv om det effekter og skaper symptomer i ankelen, er problemet med foten den underliggende årsaken.

Flat Feet og ankelproblemer

En tilstand som kalles "flat fot" er ofte en årsak til disse ankelproblemer. Flate føtter er en vanlig tilstand hos barn som er bare begynnelsen for å gå; imidlertid, hvis buen ikke i tilstrekkelig grad utvikle seg som barn vokser, kalt en tilstand flat fot utvikler seg. Foten ikke pronere riktig, og ankelproblemer blir vedvarende eller forverret. Voksen flat fot, hvis venstre ubehandlet, kan gi opphav til en tilstand som kalles tibialis posterior senebetennelse, noe som resulterer i vedvarende smerter i foten, hælen og noen ganger ankelen.

Diagnose

Pronasjon problemer er diagnostisert av en lege som observerer føttene mens du går. En lege kan også undersøke skoene for tegn på unormal slitasje som tyder på en pronasjon problem. Undersøke ankelen kan eller ikke kan være nødvendig, avhengig av om flat fot er faktisk påvirket ankel bein eller om pronasjon problemer er rett og slett forårsaker smerter i ankelen som et symptom på problemene med foten.

Behandling

Den vanligste behandlingen for ankelen over-pronasjon er bruk av orthotics å korrigere feil buen på foten. Fysioterapi kan også anbefales, og NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, inkludert noen vanlige smertestillende) kan være foreskrevet for å håndtere ankel smerter at resultatene fra pronasjon problemer. Taping eller en spenne av foten eller ankelen kan også anbefales. I sjeldne tilfeller kan en kirurgisk operasjon utføres for å justere formen på midfoot bein å korrigere flat fot eller for å rette revet eller skadet sener i foten forårsaket av flat fot eller over-pronasjon.

Forebygging

Dessverre, kan de fleste ankel over-pronasjon ikke forebygges, fordi den underliggende årsaken til tilstanden - feilaktig gangart - kan ikke forebygges. Men iført orthotics i dine sko å korrigere pronasjon problemet kan løse ankelen smerte og hindre at ankelen bein fra å bli skadet.