Digidexo.com

Om medisinske symptomer

Leger og pasienter likt bruke medisinske symptomer for å finne ut hva som er galt med dem, og for å finne ut hvilke behandlinger som er aktuelle. Uten en lege på vakt 24 timer i døgnet, hvordan vet du om din medisinske symptomer er truende eller trivielt? Denne artikkelen beskriver noen av de vanligste akutte medisinske symptomer og forklarer hvordan du undersøke andre.

Historie

Hundrevis av år siden, ble det medisinske symptomer ofte tolket som ubalanser i energi eller handlingene til demoner. I dag er medisin langt fra perfekt, men våre diagnostikk er mer avansert. Vi har fancy apparater for eksempel skanning av maskiner, plasmaprøver og DNA-sampling. Men de fleste leger fortsatt stole på pasientens beskrivelser av medisinske symptomer for en nøyaktig diagnose.

Betydning

Medisinske symptomer er de tingene vi føler det fortelle oss noe er galt, selv om vi ikke kan helt sette fingrene på den. I motsetning til medisinske tegn, kan symptomene ikke bli sett av noen. For eksempel, er en blødning leg et tegn på skade. Sterke smerter i benet, på den annen side, er et symptom. Det føltes bare av den enkelte, og kan ikke sees. Fordi legen må stole på din beskrivelse av symptomene i fravær av tegn, er det viktig å være grundig og ærlig under en konsultasjon.

Typer

Medisinske symptomer varierer i alvorlighetsgrad, så er det viktig å vite hvilke som er seriøse. Generelt, symptomer som brystsmerter eller tetthet krever umiddelbar handling, siden de kan være advarsler av en alvorlig hjertesykdom. En annen medisinsk symptom bør du aldri ignorere er plutselig forvirring, spesielt hvis ledsaget av talevansker eller flytte noen av dine lemmer. Kombinert, disse kan indikere et slag eller en alvorlig kjemisk ubalanse. Pustevansker, svimmelhet og plutselige, alvorlige ben smerter er også symptomer som bør være ivaretatt umiddelbart. Disse kan bety noe så alvorlig som en allergi, en blodpropp eller en kritisk fall i blodsukkeret eller press.

Misforståelse

Selv medisinske symptomer som ikke haster kan være grunn til etterforskning. Noen ganger tilsynelatende ubetydelige endringer i våre organer kan varsle om et problem i de tidligste stadier. Mange store sykdommer, slik som multippel sklerose og hjertesvikt, kan i utgangspunktet er tilstede som influensaliknende symptomer. Imidlertid bør selv hverdagslige symptomer som en urolig mage eller en hodepine bringes til legen din oppmerksomhet hvis det vedvarer i mer enn noen få dager. Dette kan bety forskjellen mellom tidlig forebygging og for sent å behandle.

Identifikasjon

I disse dager med stigende co-betalinger og høye egenandeler for helsetjenester, er det lett å børste av medisinske symptomer før de blir verre. Med tilgjengeligheten av medisinsk informasjon på nettet i dag, men få råd trenger ikke å koste en bunt. Flere gratis søkemotorer gir generisk lege basert på de symptomene du skriver. De fleste områder kommer med et dementi om at de ikke bør brukes som en erstatning for medisinsk behandling. Likevel kan de være et godt utgangspunkt for å begrense medisinske symptomer til noen mulige årsaker.