Digidexo.com

Juvenile utslett

Juvenile utslett


Huden beskytter deg mot bakterier, regulerer kroppstemperaturen, og fungerer som en barriere for dine indre organer. Irritanter, allergener og visse medisinske tilstander kan inflame huden, noe som resulterer i hevelse, kløe og et område med rødhet kalles et hudutslett. Barndommen hudutslett kommer i mange forskjellige former og størrelser. Selv om de fleste utslett er ufarlige, noen juvenile utslett krever legehjelp, så er det viktig å vite hvordan å identifisere dem.

Vaksine Reaksjoner

Vaksiner kan forårsake ulike bivirkninger hos yngel, inkludert feber, stølhet og hudutslett. Stivkrampe, difteri og kikhoste vaksine kan forårsake en mild rød-hevet utslett eller blemmeaktig utslett som heter elveblest, som oppstår som et resultat av en alvorlig allergisk reaksjon på vaksinen. Den vannkopper vaksinen kan forårsake en mild hudutslett i opp til 30 dager etter administrasjon. De fleste vaksinereaksjoner er midlertidige, men foreldrene bør søke akutt medisinsk behandling for tegn på alvorlige vaksinerelaterte bivirkninger som følger med hudutslett, slik som høy feber, atferdsendringer og problemer med å puste.

Vannkopper

Vannkopper er en vanlig ungdom sykdom karakterisert ved en hud utslett av væskefylte blemmer over hele kroppen, som begynner i ansiktet, hodebunnen og bagasjerommet. Vannkopper er forårsaket av varicella zoster-virus, som kan forebygges gjennom vaksinering mot sykdom. Vannkopper er svært smittsom og kan spre seg til andre mennesker gjennom direkte kontakt med utslett og luftbåren sekret fra luftveiene. Den vannkopper vaksine kan forhindre eller forkorte virusets alvorlighetsgrad, spesielt hvis gitt før pådra viruset. Vannkopper vanligvis klarner opp i løpet av to uker, men ta kontakt med ditt barns barnelege hvis utslettet sprer seg til øynene, som kan være farlig.

Juvenile autoimmune sykdommer

Juvenile autoimmune sykdommer kan føre til betennelse i leddene og utslett. Autoimmun betyr at kroppen angriper seg selv ved en feiltakelse. Systemisk juvenil revmatoid artritt er preget av leddgikt i hender, håndledd og ankler, høy feber og en blek utslett på ungdommens bryst og lår. Juvenile lupus erythematosus er en autoimmun sykdom karakterisert ved leddsmerter og en sommerfugl-formet utslett over neseryggen og kinnene.

Begge autoimmune sykdommer blir behandlet med immunundertrykkende medikamenter som demper kroppens aktiv immunrespons. Se en barnerevmatolog som spesialiserer seg på autoimmune lidelser hvis du mistenker at din ungdommens utslett er forårsaket av en autoimmun lidelse.

Eksem

Begrepet eksem omfatter en gruppe av hudsykdommer som begynner med irritert, kløende hud og utvikler seg til små væskefylte humper. Infantil eller juvenile eksem kan oppstå fra barndom til ungdomstid og er ofte utløses av miljømessige irritanter, for eksempel pollen, støv, mugg og enkelte matvarer. Utslettet ser rød og betent med perioder med oser og skorpedannelse over reddened områder. I infantile eksem, begynner utslett i ansiktet, på pannen og hodebunnen, men kan utvikle seg til resten av kroppen. Eksem er ikke smittsomt og er behandlet med steroide kremer som reduserer betennelse i huden. Ta kontakt med en hudlege for en sikker diagnose av juvenile eksem.