Digidexo.com

Hva skjer når du mister kontroll over blæren?

Tap av blærekontroll kan være pinlig i beste; I verste fall kan det signalisere alvorlige helseproblemer. Det er mange årsaker til inkontinens, noe som inkluderer graviditet, alder, stress, visse medisiner og overaktiv blære.

Struktur

Blæren, som er plassert i bekkenet, er i det vesentlige en ballong konstruert for å akkumulere fluid avfallsprodukter som behandles av nyrene. Når blæren er full, nerver sender et signal til hjernen din, og du får lyst til å urinere. Bekken musklene holde blæren på plass. Når du tisser, lukkemuskelen og bekkenbunnsmusklene nederst i blæren slappe av og urin føres gjennom et rør som kalles urinrøret.

Svake muskler

Urinlekkasje er når du dribble ut litt urin når ler, hoster eller nyser, og skyldes en svakhet i bekkenmusklene som bidrar til å holde urinrøret stengt. Noen ganger kalles "stressinkontinens," stress er ikke direkte relatert til følelsesmessig stress; heller, det skjer når musklene holder blæren lukket ikke utfører jobben sin svært godt. Selv enkelte idrettsutøvere kan drible litt under anstrengende sportsbegivenheter. Musklene som holder urinrøret og sphincters lukket blitt for svak til adekvat gjøre jobben, noe som gjør at blæren til å synke litt, strekker lukkemuskelen som holder urinrøret stengt. Dette kan være forårsaket av graviditet, å bli eldre og muskelskader fra kirurgi.

Nerve Damage

Når blæren er full, nervene sender signaler til hjernen din at det er på tide å urinere. Hvis nervene ikke kommuniserer effektivt, kan du finne noen lekkasje oppstår. I noen tilfeller, nervene er i stand til å bringe budskapet til hjernen at blæren er full, og som med en overfull vann ballong, kan dette føre til spontan vannlating. Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, kan nerveskader komme fra en rekke kilder, blant annet diabetes, Parkinsons syndrom, slag eller operasjoner på korsryggen eller bekken. Noen ganger, ville stråling som du får fra kjemoterapi kan skade nerver i blæren.

Medisiner, Diuretika og alkohol

Blæren er en muskel arbeider sammen med bekken musklene og lukkemuskelen som holder blæren lukket. Visse medisiner som beroligende midler eller muskel relaxers kan føre til lekkasje - medisin som er avslappende dine ryggmuskler eller beroligende på nervene ikke diskriminerer. Noen medisiner som beroliger og slapper av, som for eksempel benzodiazepiner og sove medisiner, noen narkotika og anti-angst medisiner, kan påvirke blærekontroll. Alkohol kan påvirke musklene på samme måte som beroligende midler. Vanndrivende medisiner og koffein føre til mer væske fra cellene til å overfylle blæren, som kan lekke.