Digidexo.com

Hvordan Slow hukommelsestap

Som du alder, kan du ha mer problemer med hukommelsen. Det er mange faktorer som kan påvirke hukommelsen: tap av hjerneceller på grunn av naturlig aldring, degenerative sykdommer som Alzheimers sykdom og demens, traumatisk hjerneskade og slag. Men det finnes måter å hjelpe bremse naturlig hukommelsestap --- gjennom mental trening, et godt kosthold og holde hjernen din frisk. Husk at det tar en kombinasjon av gode hjerne vaner for å holde hjernen og hukommelsen fungerer.

Bruksanvisning

Hvordan Slow hukommelsestap

•  Spis en hjerne-sunt kosthold. Akkurat som kroppen din trenger næring og sunn mat for å holde i gang, så gjør hjernen din. Grønne grønnsaker, som grønnkål, har rikelig med vitaminer. Antioksidanter, hele korn, kalsium-rik mat og soyabønner også bidra til å holde hjernen din på sitt beste. Omega-3 fettsyrer, som finnes i fisk, å opprettholde hjernens funksjon.

Hold deg mentalt aktiv. Dette kan virke som en no-brainer (pun intended), men hukommelsestap skjer på sitt raskeste når du ikke bruker hjernen din. Forhindre dette ved å gjøre mentale spill, som sudoku oppgaver. Selv noe så enkelt som å lese en bok kan engasjere hjernen din og hjelpe deg å huske.

Bruk minne teknikker. Bruke ulike teknikker for å hjelpe hukommelsen og holde det gående. En teknikk er chunking --- dette er rettet mot arbeidsminne, som er minnet du bruker til å lagre telefonnumre og annen informasjon du vil bruke umiddelbart. I stedet for å huske ett nummer om gangen, gruppere dem sammen på en meningsfull måte. Den gjennomsnittlige arbeidsminne holder sju elementer, pluss eller minus to. Men med chunking, kan du øke det tallet godt inn i doble sifre.

Hold orden på ting. De største klagen folk har om hukommelsestap er at de kan ikke synes å huske noe de trengte å kjøpe, et sted de måtte være, og så videre. Ha en liste eller en notatbok hendig. Når det er noe du trenger å huske eller gjøre, så skriv det ned. Etter en stund, vil du merke at du ikke glemmer så mye som du pleide.

Lær til din fordel. Hver person lærer en annen måte. Noen kan lære best med en auditiv stimulans, mens en annen person trenger en visuell stimulans. Tenk på hvordan du lærer best. Når du finne ut din læringsstil, kan du bruke den til å hjelpe hukommelsen. Hvis du er en visuell elev, mentalt bilde hvert element du trenger å huske, så husker det bildet senere. Hvis du lærer best ved å lytte, kan du bruke en båndopptaker.