Digidexo.com

Stem Cell behandling for epilepsi

Stem Cell behandling for epilepsi


Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som involverer gjentatte og spontane anfall. Epilepsi er også kalt anfall lidelse. Et anfall oppstår når en bølge av elektrisk aktivitet påvirker en del av hjernen. Anfall kan ha mange symptomer, og kan vare fra noen få sekunder til flere minutter. De kjennetegnes vanligvis av en bevisstløshet og kramper. Embryonale stamceller kan bidra til hjernevev regenerering og kan redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av anfall, ifølge en studie presentert for den europeiske kongressen om epileptologi i Wien, Østerrike.

Stamceller

Det finnes tre forskjellige typer stamceller, inkludert voksen, vev-spesifikke og embryonale, ifølge National Institutes of Health. Stamceller har evnen til å spesial inn i en rekke celletyper. Embryonale stamceller er de mest allsidige og kan utvikle seg til en hvilken som helst annen type av celler i kroppen.

Stem Cells for Epilepsi

Ifølge en studie ved University of California Davis, har ca. 30 prosent av pasienter med epilepsi ikke svare på dagens antikonvulsive medisiner. Dette har ført forskere til å arbeide for å finne alternative behandlinger, inkludert de som involverer stamceller.

Neuropeptide Y

Neuropeptid Y (NPY), et antikonvulsivt middel som finnes i den friske menneskelige hjernen, er blitt funnet å være mangelfull i en stor andel av epileptiske pasienter. Ifølge en studie av American Epilepsy Society, har NPY blitt funnet å være assosiert med elektrisk regulering i hjernen. I en ny forskning forslaget fra University of California Davis, håper forskerne å ingeniør stamceller til å uttrykke NPY, og deretter introdusere konstruerte stamceller til epileptisk hjerne.

Ytterligere forskning

Forskere ved University of California har funnet ut at plastisitet av embryonale stamceller kan bidra til å reparere hjerneceller som har blitt skadet av gjentatte anfall. Anfallslidelser er preget av hypereksitabilitet forskjellige typer hjerneceller, noe som betyr at de er mer utsatt enn friske hjerneceller til tordenvær. Vi presenterer friske stamceller har vist seg å roe dette elektriske hjerneaktivitet hos rotter.

Fremtidige utfordringer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag forskerne fortsatt ikke fullt ut forstår hvordan cellene blir spesialiserte. Det er fortsatt mange problemer med spesialisering stamceller i laboratoriet. Spesialisering stamceller til å utføre bestemte funksjoner som er nødvendig for mange stamcelle terapier. Immunavstøtning er også et vanlig problem med stamcelleterapi, selv om denne risikoen minimeres med embryonale stamceller. Dessverre, til embryonale stamceller er lett tilgjengelig for forskning, sine fordeler og bruksområder kan ikke realiseres fullt ut.