Digidexo.com

Hvordan identifisere midd

Hvordan identifisere midd


Midd er små skapninger (mindre enn en millimeter lang) som ser litt ut som insekter. Men okkuperer de Arachnida klassen av Arthropod phylum sammen med edderkopper og flått. De fleste midd arter er harmløse og ikke kommer i jevnlig kontakt med mennesker. Men er det noen arter som forårsaker negative reaksjoner hos mennesker. To vanlige bråkmakere er støvmidd og skabb midd. Mange mennesker er allergiske mot avføring produsert av støvmidd. Skabb midd skape en særegen utslett når de tunnel inn i huden for å legge sine egg. Disse leddyr er vanskelige å oppdage med det blotte øye. Positiv identifisering midd krever bruk av et mikroskop.

Bruksanvisning

Hvordan identifisere midd

Bruk lysbilde for å samle en prøve ved å forsiktig skrape det området der du mistenker midd er til stede. For støvmidd, er den mest sannsynlige beliggenheten i sengetøyet. Med skabb, vil midd være under huden din.

Fyll pipetten delvis med vann. Legg en eneste dråpe vann til lysbilde forsiktig så det ikke tømme prøven av overflaten.

Tøm vann fra pipetten. Deretter kan du bruke den til å legge en liten dråpe fargestoff til vannet på lysbildet.

Hold dekkglass i kantene i en 45-graders vinkel i forhold til lysbildet. Plasser den nedre kant av glidekilen nær den hvor prøven er på lysbildet. Senke den langsomt slik at den flater dråpe vann til en tynn film.

Plasser lysbildet under mikroskopet. Juster fokus, slik at innholdet i lysbildet er klart synlig. Du må kanskje flytte lysbildet rundt for å finne midd prøver.

Identifiser støvmidd eller skabb midd ved å matche dem til illustrasjoner eller bilder i guiden. Midd generelt har en rund eller oval kropp, piercing munnpartiet og åtte bein.

Tips og advarsler

  • Tilsett mer vann på kanten av dekkglass hvis raset er for tørr. Fjern overflødig vann med et papirhåndkle. Trykk ned på dekkglass forsiktig å presse ut eventuelle luftbobler.
  • Sjekk med en lege før du skrape av huden for å undersøke siden dette kan føre til irritasjon eller infeksjon. Bruk alltid sterilt utstyr hvis du trenger å ta en hudprøve.