Digidexo.com

Hva er de faktorer som påvirker kolesterolnivået i blodet?

Hvert år millioner av amerikanere har hjerteinfarkt eller utvikle hjertesykdom. En av de viktigste faktorene som forårsaker disse problemene er høyt kolesterol. For å unngå problemer på grunn av høyt kolesterol, må du vite årsakene, kolesterolnivået ditt, og hvordan å behandle høyt kolesterol.

Typer av Kolesterol

Alle har kolesterol, og det er nødvendig. Det finnes to typer: LDL, som er dårlig kolesterol og HDL som er det gode kolesterolet som alle trenger. Disse utgjør totalkolesterol.

Betydningen av Kolesterol Readings

Det er ønskelig for din total kolesterol lesing å være mindre enn 200. Over 240 regnes som høy. LDL bør være under 130, med mindre 100 ønskelig. HDL bør ha en avlesning mellom 40 og 60.

Årsaker til høyt kolesterol

De viktigste årsakene til høyt kolesterol er arvelighet og kosthold. Du kan ikke gjøre mye om familien din historie, men du kan endre kostholdet til en fettfattig diett. Andre faktorer er en stillesittende livsstil, røyking og fråtseri i alkohol.

Identifisering av risiko Personer

Mange grupper er i faresonen for høyt kolesterol. Personer med en familie historie med hjertesykdom. diabetikere, og ekstremt overvektige mennesker er i de største risikoene. Andre risikoer er kvinner over 55, afrikansk-amerikanere, latinamerikanere, personer med høyt blodtrykk og røykere.

Forebygging / løsning

Se en lege og har en kolesterol screening. Hvis ditt kolesterol er høy, kan han sette deg på en diett. I ekstreme tilfeller kan han også foreskrive noen type statin narkotika for å bidra til å senke kolesterolnivået. Sjekk din drikking, slutte å røyke og ta en spasertur.