Digidexo.com

Hva er riktig nivå for Ptil?

Nesten siden oppdagelsen av PSA, har det vært uenighet om hva som er et akseptabelt nivå. Legene håpet det ville være en nøyaktig markør for prostatakreft, men på litt forhøyede nivåer, kan det være forårsaket av flere forhold.

Definisjon

PSA står for prostataspesifikt antigen og er produsert av prostata. Den måles ved hjelp av en enkel blodprøve. Tradisjonelt ble betraktet som normalt ethvert nivå på 4,0 ng / ml eller lavere.

Betydning

Fremfor-normal PSA-nivåer kan være forårsaket av prostata irritasjon, infeksjon, kreft eller utvidelse. Noen menn kan ha høye nivåer uten kjent årsak.

Aldersrelatert Levels

Som menn alder, PSA nivåer vanligvis øker, selv når ingen sykdom er til stede. Urologer nå vurdere noen leser over 2,5 ng / ml for å være høy for menn som er yngre enn 50, men en leser opp til 6,5 ng / ml er normalt for en 70-åring.

Andre faktorer

En litt forhøyet PSA lesing (under 10 ng / ml) er vanligvis ikke et problem, men en stadig stigende PSA-nivå i løpet av ett eller to år er mistenkelig og videre diagnostiske tester for eksempel en prostatabiopsi kan være indisert.

Teorier

Noen studier har vist at en daglig aspirin gir lavere PSA nivåer. Mer forskning er nødvendig for å fastslå om dette reduserer kreftrisiko.