Digidexo.com

Inventory of Depressive symptomer

Depresjon opptrer ulikt i forskjellige mennesker. Fra irritabilitet til tap av sexlyst, symptomene kan variere mye. Men noen vanlige symptomer forekommer ofte hos personer med depresjon.

Søvnforstyrrelser og tretthet

Personer med depresjon ofte sove mer enn vanlig eller lider av kronisk søvnløshet. De kan føle seg trøtt hele tiden, selv om de sover mye.

Appetite Forstyrrelse

Depresjon kan føre folk til å spise mer enn de vanligvis ville eller å miste sin appetitt. Dette kan føre til vektøkning eller tap.

Apati

Personer med depresjon har en tendens til å miste interessen for ting som en gang gjorde dem lykkelige. De har ikke lenger ser ut til å bry seg om ting som å opprettholde vennskap, hobbyer, personlig utseende eller sex.

Mangel på Focus

Deprimerte mennesker kan virke "spacey" og ute av stand til å fokusere eller konsentrere seg om oppgaver eller samtaler. De kan også ha en hard tid å ta beslutninger.

Irritabilitet

Personer med depresjon kan virke gretten, irritabel eller rask til sinne. Noen ganger virker det som hver lille ting er et stort irritasjonsmoment for dem.

Suicidale tanker

Alvorlig depresjon kan føre til tanker om å skade eller drepe deg selv. Dette er en svært alvorlig symptom, og bør tas på alvor. Hvis du eller noen du kjenner er å ha tanker om selvmord, må du kontakte 911 eller legen din med en gang.