Digidexo.com

Rabies Behandling i Humans

Rabies Behandling i Humans


Rabies er en alvorlig virussykdom som er gjennomført i dyr som flaggermus, ulv og til og med kjæledyr hunder. Selv om det ikke er like vanlig for mennesker å trekke seg sammen rabies som det er for andre dyr, er det fortsatt mulig. Umiddelbar riktig behandling er viktig å holde sykdommen fra å bli livstruende.

Hva er Rabies?

Rabies er en viral sykdom som angriper det sentrale nervesystemet. Det er overført gjennom spytt fra et infisert dyr, og kan overføres gjennom en bit eller selv gjennom forlenget kontakt av noen art med spyttet. Rabies kan ta alt fra noen dager til et par år å ruge i mennesker.

Tegn og symptomer

De fleste mennesker med rabies først opplever influensalignende symptomer som hodepine, feber og ubehag. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, symptomer endres til å omfatte angst, forvirring, uro og unormal oppførsel, slik som å se hallusinasjoner og bli delirisk.

Diagnose

Laboratorietester på spytt, hud og hjernevev kan bestemme tilstedeværelsen av rabies, men vanligvis bare etter at det har kommet inn untreatable territorium. Den enkleste måten å finne ut om noen har rabies er å teste dyret som bet dem. Hvis det ikke er mulig, evaluerer en lege all informasjon om kontakt med infiserte dyr, og avgjør om infeksjon er sannsynlig, og må behandles.

Behandling

En person som gjennomgår behandling rabies blir først injisert med en dose av humant immunglobulin Rabies med antistoffer mot viruset. Pasienten da motta en serie på 3-5 rabies vaksiner. Avhengig av hvor langt sykdommen har kommet, kan pasienten også trenger respiratoriske eller hjerte støtte, anti-angst medisinering og selv intensivavdelingen.

Advarsel

Rabies kan være dødelig. Når sykdommen utvikler seg til et punkt hvor mer alvorlige symptomer (som hallusinasjoner og delirium) som er tilstede, er det vanligvis for sent for behandling.