Digidexo.com

De beste kosten kilder til glukose

De beste kosten kilder til glukose


Glukose, noen ganger kjent som dekstrose, er et enkelt sukker som brukes som en form for energi i de fleste biologiske organismer fra bakterier til mennesker. I planter er det et biprodukt av fotosyntese, mens hos mennesker er det fordelt via blodet. Uten tilstrekkelig glukose, kan den menneskelige kroppen ikke fungerer på riktig måte, noe som resulterer i diabetes. Glukose er funnet i matvarer rike på karbohydrater.

Frukt

Frukt er kanskje den enkleste måten å oppnå glukose i kosten. Frukt rik på dette sukkeret inkluderer druer, bananer, kirsebær, aprikos og jordbær. Glukose er også til stede i tørket frukt som svisker, fiken og dadler.

Grønnsaker

Grønnsaker som er rike på karbohydrater bære en stor andel av glukose. Disse inkluderer løk, sopp og reddiker. Det finnes imidlertid andre grønnsaker som effektivt lavere glukose i menneskekroppen. Disse inkluderer brokkoli, artisjokker og spinat.

Honey

Med omtrent en tredjedel av dens vekt består av glukose (i 3,5 oz. Honning det er rundt 1.2 oz. Glukose), honning er en utmerket kosten kilde av sukkeret. Den har en lignende sødme til sukker, men fordi det ikke har blitt behandlet så mye, kroppen absorberer det raskere, noe som gjør det mindre sannsynlig å bli lagret som fett. Videre inneholder honning vitaminer og mineraler som hjelper fordøyelsen.

Tabell Sugar

Tabell sukker inneholder glukose i en tilsvarende andel til honning, men raffineringsprosessen betyr at spormineraler som forekommer i naturlig sukker fjernes. Dette resulterer i flere "tomme" kalorier i tabell sukker enn i honning. De mange bearbeidet mat som inneholder høye nivåer av glukose (for eksempel fruktjuice og salatdressinger) gjør det først og fremst fordi tabellen sukker, eller sin industrielle tilsvarende, har blitt lagt til dem.

Korn

Korn, på grunn av deres karbohydratinnhold, er en annen god kosten kilde til glukose. Spelt, bokhvete, maismel og ris er spesielt rikelig med glukose. Sukkeret kan også oppnås ved å forbruke pasta.

Urter og krydder

Enkelte urter, krydder og sauser inneholder glukose. Selv ikke tilgjengelig i tilstrekkelige mengder til å radikalt endre blodsukkeret i kroppen, er det verdt å vite hvilke av disse er høyere i glukose. Blant de beste leverandører er balsamico eddik, sennep, hvitløk og lakris.