Digidexo.com

Problemer med månedlige Kontaktlinser

Problemer med månedlige Kontaktlinser


Hvis du vurderer å kjøpe kontaktlinser, må du snakke med legen din og få en eksamen. Det finnes mange forskjellige typer å velge mellom som kan romme hvor ofte du ønsker å endre dem. En type som er populært er månedlige slitasje kontakter. Dette er en type døgnlinser som du bærer for en måned og deretter kaste bort. Selv om disse er veldig praktisk, kan de innebære visse komplikasjoner og farer.

Økt risiko for infeksjon

Utvidet slitasje kontakter er kontakter som du kan bære i en måned uten å ta dem ut. Selv om dette er veldig praktisk, betyr det også at linsene ikke er renset opp på en daglig basis, noe som øker risikoen for infeksjon siden mikroorganismer og bakterier har en sjanse til å bygge opp.

Giant papillær Konjunktivitt (GPC)

GPC er en vanlig tilstand for utvidet innhold linsebrukere. Denne tilstanden forekommer på overflaten av øyelokket når avsetninger av proteiner og bakterier bygge opp, forårsaker en allergisk reaksjonstype. Ta ut linsene dine med jevne mellomrom og rense dem kan unngå dette.

Hornhinneødem

Hornhinneødem er forårsaket når øyet ikke får nok oksygen, spesielt når du sover i kontaktlinser. Resultatet er tåkesyn, som kan vanligvis kureres når kontaktlinser er fjernet. Ta ut linsene med jevne mellomrom og sove uten dem kan redusere sjansene for hornhinneødem.