Digidexo.com

Fava-Beans Næringsinnhold

Fava-Beans Næringsinnhold


Fava bønne er en lys-grønn legume ofte servert som en siderett. Det er vanligvis brukes i en rekke retter, inkludert Middelhavet, Midt-Østen og kinesisk matlaging. Også kjent som bred, Windsor, hest og due bønner, fava bønner inneholder en rekke viktige næringsstoffer.

Protein

Inneholder omtrent 78 prosent av det daglige anbefalte krav til protein i bare én kopp, er fava bønner ofte brukt som proteinkilde for vegetarianere.

Vitaminer

En kopp favabønner inneholder over 159 prosent av den daglige behov for folat, vitamin nødvendig for en sunn fosterutvikling under svangerskap og produksjonen av røde blodceller. En servering av fava bønner inneholder også mer enn 20 prosent av dagens krav til tiamin, riboflavin, niacin og vitamin B6, melder NutritionData.com.

Mineraler

En servering av fava bønner inneholder 122 prosent av dagsbehovet av mangan, et mineral som er nødvendig for friske bein og muskler. En servering av fava bønner inneholder også mer enn 20 prosent av det daglige behovet for magnesium, fosfor, kalium, sink og kobber, ifølge NutritionData.com.

Fordeler

En studie ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem i Rehovot, Israel, utgitt i 2002 "The British Journal of Nutrition," fant at de ernæringsmessige fordelene ved fava bønner hjalp lavere skadelige LDL-kolesterolet.

Betraktninger

Når hermetisert, fava bønner ofte inneholder tilsatt natrium, noe som kan være skadelig for mennesker på en spesialisert diett for behandling av hypertensjon (høyt blodtrykk). Faktisk, en kopp hermetisert fava bønner inneholder nesten halvparten av det daglige behovet for natrium, ifølge NutritionData.com.