Digidexo.com

Usunne måter å miste vekt

Å miste vekt og komme i form er gode mål for å ha. Det finnes sunne måter å gå ned i vekt og usunne måter å miste vekt. Utvikle en spiseforstyrrelse er en vanlig bivirkning av å prøve å gå ned i vekt raskt og av ekstreme virkemidler. Mens miste vekt i seg selv er ikke nødvendigvis usunt, å miste det feil kan lage kompliserte helsespørsmål.

Anorexia Nervosa

Anoreksi er en av de vanligste spiseforstyrrelser blant tenåringsjenter; det innebærer opphør av sunne matvaner til poenget med ekstremt lav vekt og en obsessive frykt for økende vekt. Dårlig kroppsbilde kan føre til demonisere mat som skadelig og i stedet for å lære å håndtere et sunt kosthold, kan anorektikere slutte å spise eller spiser bare små mengder av mat. I noen tilfeller kan anorektikere drive binging og purging atferd, som er mer vanlig i bulimia nervosa.

Bulimia nervosa

Bulimi er en annen vanlig spiseforstyrrelse, der lider vil binge og rense; binging innebærer å spise store mengder mat sporadisk. Binging følges av spyling, som kan være i form av selv-indusert oppkast eller bruk av diuretika eller avføringsmiddel for å fjerne mat fra kroppen raskt.

Ulovlige og kosthold narkotika

Tar ulovlige eller diett narkotika som en måte å miste vekt raskt er svært usunn. Illegale stoffer blir ofte blandet med stoffer som fører maling som, i tillegg til stoffet selv, kan forårsake alvorlig sykdom eller død.

Diett narkotika er ofte enten ineffektiv eller føre til kortsiktig vekttap. Når diett stoffer ikke blir brukt, og derfor vekten kan bli raskt gjenvunnet. En konstant eller hyppig vekt svingninger på grunn av yo-yo slanking eller bruk av diett narkotika kan være skadelig for immunforsvaret.

Røyking

Forskningsstudier har vist at sigaretter fungere som appetittdempende, og vil øke metabolske priser; Men den negative virkningen av sigaretter på kroppen langt oppveie eventuelle vekttap fordeler.

Røyking fører til over 85 prosent av lungekrefttilfeller, blant mange andre helsemessige komplikasjoner og sykdommer; bruker sigaretter som et vekttap verktøy er iboende usunn.

Forbruker store mengder av et næringsstoff

Diett moter som fremmer overdreven spising av en type næringsstoff, som kål eller protein, kan være usunt for slankere. En diett dominert av en type mat kan forårsake hurtig vekttap for noen, men vekten tapt vil bare opprettholdes så lenge som den enkelte er på diett.

Ved hjelp av diett kjepphest programmer som ikke fremmer sunn og balansert diett kan føre til mangel på visse næringsstoffer, rask vekt svingninger og undertrykkelse av immunsystemet.