Digidexo.com

Hvor å Test en intraokulær linse

Hvor å Test en intraokulær linse


Det menneskelige øyet har en naturlig krystallinsk linse som fokuserer lyset på netthinnen. Denne naturlige linsen blir tykkere med alderen. Noen ganger linsen blir uklar på grunn av dette jevning og lyset inn i øyet enten er forvrengt eller ikke kan nå netthinnen; dette kalles en katarakt. En katarakt kan fjernes ved operasjon. I denne operasjonen øyets tåkete naturlige linsen erstattes med en kunstig intraokulær linse (IOL). Den viktigste jobben av IOL er å fokusere lyset på netthinnen, som ligner på det naturlige, friske øyet linse. Ifølge "The British Journal of Ophthalmology," stjernen testen kan brukes til å evaluere den optiske kvaliteten på en kunstig linse.

Hvor å Test en intraokulær linse

•  Lag en modell øyet som består av en membran og en mikroskopisk linse. Linsen skal være plassert bak membranen. Membranen vil simulere pupillen og linsen vil simulere den menneskelige hornhinne.

Plasser IOL i 0,9 prosent NaCl (saltvann) løsning midt mellom to parallelle plano glassplater 20 mm fra hverandre. En plano plate har to glideflater; det kan bli sett på som et objektiv med uendelig kurvatur. Sett IOL i modellen øye med fremre eller ytterste, overflaten først. Det er der lampen først kommer inn i linsen.

•  Sett denne modellen øyet i kondensatoren stå av et mikroskop med en roterbar plane speil reflekterer den punktkilde av lys som kommer ut fra bildeprojektor dekket med et pinhole.

Ta bilder av den luftige plate og diffraksjon ringer produsert i fokus med forskjellige membranblenderåpninger. En Airy-plate er en liten plate av lys som produseres av en linse som danner et bilde av et punkt lyskilde slik som en stjerne. Konsentriske lyse ringer rundt Airy ring kalles diffraksjon ringer.

Undersøk klarhet og kvaliteten på Airy-plate. Også undersøke symmetri og ensartethet av de utvidede diffraksjon ringemønstre.

Hint

  • Et optisk system med diffraksjon har en skarp og smal Airy disk og uniform, distinkte, utvidet diffraksjon ringer.