Digidexo.com

Forslag til en klar væske diett

Klare flytende dietter brukes når en minimal mengde av gastrointestinal stimulering er ønsket. Dette kan omfatte pre-operative eller postoperative perioder når tarmen må tømmes eller hvilte, eller tilfeller av intraktabel kvalme. Definisjonen av "fri væske" er en væske som er flytende ved romtemperatur, og er i det minste delvis gjennomsiktig. Lys og figurer skal være synlig gjennom et glass av en klar væske når den holdes opp for å se.

Akseptable Foods

Alle drikker teller ikke som klare væsker, og alle klare væsker er ikke drikkevarer. Eplejuice, druesaft, frukt slag (inkludert diett eller vanlig pulverisert frukt drikkevarer), ingefærøl (samt andre lette brus) og vann er eksempler på klare væsker. Tomat juice og melk er ikke. Slik at kaffe og / eller te er vanligvis opp til legens skjønn. Gelatin dessert og popsicles er også klassifisert som en klar væske på grunn ved romtemperatur de er klare og i flytende form.

Making the Diet Palatable

Den klare flytende diett kan være mer enn en serie av drikkevarer. Andre væsker som er klare inkluderer buljong, gelatin dessert og popsicles. Buljong må være klart uten biter, og gelatin dessert må være ren uten frukt. Gelatinen kan være regelmessig eller sukker-fri.
Forsøk bør gjøres for å nyte den dietten som et måltid og med andre familiemedlemmer servering på et bord. For eksempel kan eplejuice serveres som en forrett, kjøttkraft som en hovedrett, gelatin som en siderett og en Popsicle som dessert.

Forebygging Taste Fatigue

Opprettholdelse ulike varianter av buljong, gelatin dessert, soda og Popsicles kan gjøre kostholdet mer interessant, spesielt når det må opprettholdes over en periode på dager. Den totale mengden av væske er ikke generelt begrenses: væsker kan forbrukes fritt hele dagen. Soda er akseptabelt i oransje, jordbær, druer, sitron-lime og ingefær øl smaker. Popsicles er ofte pakket i esker som inkluderer flere frukt smaker. Barnas eske juice drikke er som regel klare væsker og gi mer smak varianter, for eksempel "berry blast" og "kiwi-jordbær."

Væsker som må unngås

Eventuelle væsker med masse, er biter av frukt eller grønnsaker, krem ​​eller andre stykker strengt forbudt på den klare væsken kosthold. Denne dietten tillater ikke iskrem, Fudgesicles, pudding eller krem ​​supper. Selv om disse væskene er flytende ved romtemperatur, har de ikke oppfyller definisjonen av "klar", som lyset ikke passere gjennom dem. De kan føre til at overstimulering av GI-systemet.

Long-Term Diet

Den klare væsken kosthold er ikke ernæringsmessig komplett og er ikke egnet til å opprettholde en persons helse i mer enn syv dager. Etter en uke, dersom dietten ikke kan bli avansert til neste trinn (full væsker), det bør suppleres. Vitaminer kan gis, protein kan tilsettes i pulverform, og en lett fordøyelig form av fett (kalt medium kjede triglyceridolje) kan tilsettes for å gi nødvendige næringsstoffer og ekstra kalorier. Hvis tarmen er i stand til å tolerere en mer avansert diett, kan intravenøs ernæring også brukes til å supplere orale klare væsker.