Digidexo.com

De beste ting å si til noen som mistet en baby

De beste ting å si til noen som mistet en baby

Tapet av en baby er en overraskende vanlig foreteelse. I 2009, 26 531 spedbarn døde før fylte ett, ifølge en National Vital Statistics Report. Enda flere tap oppstår før fødselen. Den amerikanske Graviditet Association sier at så mange som 25 prosent av klinisk anerkjente svangerskap kan føre til spontanabort, og en annen NVSR funnet at over en million svangerskap endte i abort i 2005 Hvis du kjenner noen som har opplevd en av disse graviditet eller baby tap , kan det være lurt å være støttende, men ikke vet nøyaktig hva jeg skal si.

Lytt

Å miste et barn er en intenst smertefull opplevelse. En forelder som har mistet en baby kan tenke på sin baby hele tiden og arbeider med tapet av alle håp og drømmer hun hadde for sitt barn. En av de beste måtene du kan være støttende er rett og slett ved å la henne snakke. Spør henne hvordan hun er følelse eller om hun ønsker å snakke. Hør, heller enn å prøve å gi råd. Fortsett å sjekke inn på hennes uker og måneder etter tapet. Foreldre kan sørge for en lang tid og synes det er betryggende å vite andre mennesker også huske sin baby.

Tilby hjelp

Foreldre som er dypt sørgende deres baby kan ha en vanskelig tid å komme ut av sengen eller ta vare på grunnleggende daglige rutiner. Spør: «Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe?" Tilby å plukke opp dagligvarer, ta et måltid, rent hus eller barnevakt ungdommer. For nære familiemedlemmer eller venner, kan du tilby å felttelefonsamtaler, hvis de ikke føler for å snakke med noen, eller å hjelpe til med gravferden.

Validere Følelser

Når foreldre mister en baby, de går gjennom stadier av sorg: fornektelse at barnet er borte, selvbebreidelse, tristhet og sinne over leger, skjebne eller til babyen for å dø. Noen ganger kan en forelder kan føle skyld for sine følelser eller utålmodig med dem. Det kan være nyttig for deg å påpeke at noen følelser han opplever er greit og en del av den normale sorgprosessen. Oppmuntre ham til å gråte i stedet for å holde sorgen flaske opp. La ham vite at han ikke trenger å være "over" tapet i et par dager, uker eller måneder. Forsikre ham om at forbigående følelser av lykke ikke mener han ikke bryr seg om eller har glemt barnet.

Husk Detaljer

Foreldre kan finne det beroligende hvis du huske viktige detaljer om deres baby. Referere til babyen ved navn, hvis foreldrene kalte sin baby. Kvitter viktige datoer --- eksempel barnets fødselsdag, forfallsdato eller årsdagen for babyens død --- med et kort, telefonsamtale eller blomster. Foreldre kan føle andre har glemt sin baby, men erkjenner detaljer som disse viser at du verdsatt deres baby korte liv.

Ikke si

Mange ting folk sier i et forsøk på å være støttende faktisk kan være ganske sårende. Ikke si: "Det var på det beste," "Babyen er med Jesus nå", eller "Du kan bare prøve igjen." Foreldre ser ikke tapet av deres baby som en god ting, heller ikke det faktum at de kan være i stand til å ha en annen gjøre opp for det faktum at, akkurat nå, de vil bare ha barnet de mistet tilbake. Og mens foreldre kan ha en sterk tro, ville de foretrekker å ha sin baby med dem heller enn med Gud. Unngå utsagn som reduserer foreldrenes følelser av sorg i et forsøk på å få dem til å føle seg "bedre."