Digidexo.com

Hva er Cryptic Mandlene?

Hva er Cryptic Mandlene?


Mandlene er lymfatiske biter av vev flankerer hver side av baksiden av halsen. Snarere enn å ha en helt glatt overflate, de er satt opp. Når disse groper og hull blir forstørret og samle bakterier, er tilstanden kalles kryptiske mandlene.

Mandel Stones

Et tegn på kryptiske mandlene er små hvite eller grå avleiringer som kan samle inne mandlene. Dette er bakterieforekomster kalt mandel steiner eller tonsilloliths. De er som regel ufarlig, men kan være ganske belastende på grunn av fremmedlegeme følelse de skaper. Også, de har en dårlig lukt på grunn av deres svovel og bakterier innhold.

Hvordan holde Mandlene Sunn

Hvis du har store krypter i mandlene, er det viktig å ha riktig oral hygiene for å hindre mandel infeksjon. Gargling med varmt saltvann og bruke en antibakteriell skylling kan bidra til å opprettholde sunne mandlene.

Pus på mandlene

Hvis du har pus forming på en av mandlene, kan det være et tegn på en mer alvorlig tilstand som kalles tonsill- abscess. Dette er en infeksjon som må behandles umiddelbart av lege.

Strep Throat

Forstørrede kryptiske mandlene kan også være utsatt for vanlige bakterielle infeksjoner som strep hals. Hvis du har feber og sår hals med flekker på mandlene, bør du konsultere legen din og ta en full løpet av antibiotika. Ubehandlet strep hals har vært forbundet med hjerteklaffefeil.

Mandlene

Mandlene, som er kirurgisk fjerning av mandlene ved en otolaryngologist, er en siste utvei for alvorlig forstørret eller ofte infiserte mandlene. Dersom du har tilbakevendende infeksjoner i halsen, store mandler blokkerer luftveiene eller en alvorlig abscess, kan du være en kandidat for denne prosedyren.