Digidexo.com

Hvordan forstå Bereavement Process

Hvordan forstå Bereavement Process


Død av en elsket en er kanskje det mest urovekkende tid i en persons liv. Forstå hvordan å takle tap varierer basert på omstendighetene rundt de involverte. Lær de typiske stadiene en person opplever som de navigerer gjennom sorgprosessen.

Hvordan forstå Bereavement Process

•  Vit at den første fasen av en sorgprosess er fornektelse og vantro. I denne perioden, en individuell psykologisk blokker deres tap som urealistisk eller de forsøker å diskreditere nyheten om tap som usannsynlig.

Innse at den andre fasen er alarmen. Denne fasen finner personen i kast med sårbarhet i tilknytning til døden. Dette kan være ledsaget av fysiologiske symptomer relatert til angst og frykt.

•  Forstå den neste fasen er et presserende ønske om å søke etter den avdøde personen. Dette kan bety å faktisk se den avdøde personen selv. For noen, dette møtet er en bekreftelse på deres tap eller et lite skritt mot å akseptere det som har skjedd.

Lær at den fjerde etappen er sinne og skyldfølelse. Dette er spesielt vanskelig hvis tapet av en kjær var plutselig eller uventet. Den sørgende individ kan søke å finne hvem eller hva som var ansvarlig for deres kjæres tap. De kan skylde seg selv for ikke å "være der" eller "gjøre noe annerledes" for å hindre tap.

Erkjenne lønnsforhandlinger som den femte fasen av en sorgprosess. Hvis den sørgende person er i påvente av snarlige død av en kjær, kan forhandlinger skje selv før den er glad i dør. Hvis du er glad i er død, kan den sørgende individ forsøke forhandlinger med leger eller med Gud for å bringe deres kjære tilbake.

Innse at fortvilelse og depresjon er den sjette scenen. Dette er når personen forstår at de ikke kan endre utfallet av kjæres død. Det er en genuin følelse av ensomhet og tap. I denne fasen, kan en person trekke seg fra sosiale interaksjoner.

Vet den neste fasen innebærer patologiske varianter. På dette punktet, en person enten går videre til aksept eller blir låst i denne fasen før de er i stand til å sørge. Det er usunt både fysisk og følelsesmessig å forbli fastlåst i denne fasen for en lengre periode.

Forstå at aksept er den åttende etappe. På dette punktet, begynner personen å ta beslutninger om hvilken vei livet må ta neste. Enkeltpersoner enten lære å akseptere tapet eller bære på mens resignert til ikke-aksept.

Nyt den siste fasen av sorg. Det innebærer omorganisering. På dette stadiet den enkelte begynner å skape en ny identitet uten å involvere sine kjære. For noen, dette inkluderer en stor livsstilsendring eller en omleggingsperioden.

Hint

  • Dette er bare et eksempel på typiske stadier enkeltpersoner møter når de forsøker å takle tapet av en kjær. Hver person er unik, og sørger på sin egen måte.
  • Alltid søke hjelp fra en mental helse profesjonell eller geistlig hvis en persons sorg er mer enn det som er forventet.
  • Unngå inntak av narkotika eller alkohol når du prøver å takle dødsfallet til en kjær.